Львівську митницю може очолити людина Медвечука

Новини 16 Березня, 2021 2 390

Скриншот ФБ/Антикорупційний моніторинг Львівщини

Пост про те, що Львівську митницю очолить Іван Спринський, який був попереджений про розіграш, є сумним жартом про кадрову політику на митниці і бажання всіх отримати адекватного керівника, нехай навіть без досвіду і спеціальних знань. Насправді, Львівську митницю ймовірно очолить людина Медвечука.

Як пише «Четверта студія», про це – у дописі на сторінці «Антикорупційний моніторинг Львівщини» у ФБ.

Як зазначається, Галицька митниця Держмитслужби, перебуває на стадії перетворення в Львівську філію Держмитслужби і станом на зараз немає керівника. Володимир Остріков, кандидат якого подали на погодження до Міністерства фінансів підтверджує тезу, що незважаючи на перейменування, на митниці все без змін: контрабанда, кадрова політика і тіньові схеми.

Для Львова Володимир Остріков людина не нова. У 2018 році його було переведено з посади начальника ВВБ ГУ ДФС у Херсонській області. На Херсонщині під пильним оком митників, щосили процвітав надзвичайно прибутковий «бізнес», пов’язаний з незаконним транспортуванням через херсонські порти цінної деревини, брухту, зернових культур та інших «цінних товарів». Припускають, що весь цей процес перебував під персональним контролем начальника відділу з боротьби з корупцією Володимира Острікова. Схоже, що саме через публікації у ЗМІ усіх схем, які курував Володимир Остріков, його довелось перекинути на Львівщину, де він оселився в готелі «Андріївський». Оскільки на цьому етапі Володимир Остріков розлучився з дружиною – Народним депутатом України від «Самопомочі» Тетяною Остріковою, він вирішив «кинути корні» на Львівщині очоливши відділ по роботі з персоналом і дисциплінарну комісію Львівської митниці ДФС.

З відкритих джерел знаємо, що дисциплінарна комісія під керівництвом Острікова, звичайно не задарма, звільняла від відповідальності митників затриманих на корупції, що швидко помітила прокуратура і ініціювала службове розслідування щодо діяльності самого Острікова, який в цей час бере відпустку і балотується до Верховної Ради по 50 округу Донецької області як самовисуванець. У 50 окрузі він був технічним кандидатом, якого реально виставила на вибори партія ОПЗЖ. Відомо, що під час своєї «кандидатської відпустки» Остріков та його «довірені особи» добровільно-примусово збирали гроші з всіх змін у Львівській митниці, які працювали на кордоні на «виборчу кампанію».

Технічна перевиборча компанія закінчилася для Володимира Острікова лікарняним, а перший день виходу на роботу – оголошенням догани і звільненням з Львівської митниці ДФС.

Знедолений Остріков в грудні 2019 року звернувся до суду з проханням визнати протиправним та скасувати накази в.о.начальника Львівської митниці ДФС Македона П. від 22.10.2019 року про притягнення до дисциплінарної відповідальності і про звільнення, поновити його на посаді начальника відділу по роботі з персоналом Львівської митниці ДФС та стягнути з Львівської митниці ДФС середній заробіток за час вимушеного прогулу.

Однак, уже через місяць у зв’язку із створенням Галицької митниці Держмитслужби обидві сторони подали до суду спільне клопотання про зупинення провадження у даній справі для надання часу сторонам для примирення. Відтак, у лютому 2020 року Остріков подав клопотання про залишення позову без розгляду, очевидно небезпідставно сподіваючись повернутись на митницю «зверху», а не за рішенням суду та в новому амплуа – ефективного керівника та борця з контрабандою і корупцією.

«Подання кандидата з такою біографією є насправді чорним жартом по відношенню до львів’ян, до працівників митниці, до державної служби і до нашої держави», – зазначається у дописі.

📣Вчорашній пост про те, що Львівську митницю очолить Іван Спринський 🗞, який був попереджений про розіграш 📲, є сумним…

Опубликовано Антикорупційний моніторинг Львівщини Понедельник, 15 марта 2021 г.

“Нарешті Павло Рябікін знайшов достойного кандидата на посаду начальника Львівської філії Держмитслужби” – віщий сон Івана Спринського🎇🎆
Як вам такий варіант???

Опубликовано Антикорупційний моніторинг Львівщини Понедельник, 15 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,