Львівському полісмену за смертельне ДТП одягли «браслети»

Новини 08 Червня, 2018 57

Фото ілюстративне. Джерело: ВКурсе.ua

Працівнику поліції. який скоїв ДТП із смертельними наслідками, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням радіоелектронного засобу контролю, а також відсторонив від посади.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області.

«Прокуратура вимагатиме суворішого запобіжного заходу», – наголосили у відомстві.

Як зазначається у повідомленні, досудовим розслідуванням встановлено, що цього дня поліцейський Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУНП у Львівській області керував автомобілем Skoda Oktavia напідпитку.

«Чоловік проявив неуважність до дорожньої обстановки та порушив п.п.1.5, 2.3. та п.12.1 ПДР України.  Не переконавшись, що маневр буде безпечним, виїхав на зустрічну смугу, де вчинив наїзд на пішохода, яка рухалася по цій же дорозі на велосипеді. Від отриманих травм 61-річна жінка померла. Правоохоронця затримали в порядку ст.208 КК України та вручили повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КПК України (порушення ПДР)», – інформує прокуратура.

На даний час чоловікові суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням радіоелектронного засобу контролю, а також відсторонив від посади, однак «прокуратура вимагатиме суворішого запобіжного заходу».

Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, дорожньо-транспортна пригода сталася 4 червня, близько 18:45, у Буському районі. Рухаючись по автодорозі «Кудирявці – Новий Милятин» Буського району, 43-річний водій автомобіля Skoda Octavia, старший сержант поліції сектору реагування патрульної поліції №3 Буського відділення поліції Кам’янка-Бузького відділу поліції ГУНП у Львівській області, мешканка Кам’янка-Бузького району, здійснив наїзд на 61-річну мешканку села Кудирявці Буського району, яка рухалась на велосипеді в зустрічному напрямку. Внаслідок ДТП, потерпіла від отриманих травм померла на місці пригоди.

Районною прокуратурою за даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 КК України (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, –  карається позбавленням волі на строк до восьми років).

 

Коментарі

Позначки: , ,