Львівські спортсмени, які досягли найвищих результатів на Чемпіонатах Європи та України, отримають премії з міського бюджету

Новини 17 Червня, 2021 60
Найкращою спортсменкою Львівщини у січні стала Юлія Ткач

Найкращою спортсменкою Львівщини у січні стала Юлія Ткач

На засіданні постійної комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх звязків Львівської міської ради депутати погодили виділення премій талановитим та перспективним спортсменам і їхнім тренерам за найвищі результати у Чемпіонатах Європи та України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал ЛМР

Зокрема, за найвищі результати у Чемпіонаті Європи серед жінок до 23-х років з вільної боротьби, що відбувся у Скоп’є (Македонія) 17 – 23 травня 2021 року, премії отримають переможниця Оксана Чудик і її тренер Степан Ткачишин.

За результати Чемпіонату Європи серед жінок з вільної боротьби, що відбувся у Варшаві (Польща) 19 – 23 квітня 2021 року, премії отримають призерка Христина-Зоряна Демко і її тренер Андрій Стаднік.

За результати Чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги сезону 2020-2021 рр. з водного поло з міського бюджету виділять  премії переможцю –ватерпольному клубу «Динамо» (капітан команди – Юрій Сидорович) і його тренеру Олександру Дядюрі.

За результати Чемпіонату України серед чоловічих команд суперліги сезону 2020-2021 рр. з волейболу виділять премію волейбольному клубу «Барком-Кажани» (президент Олег Баран).

Голова постійної комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх звязків Львівської міської ради Лейла Мелесова-Вальчак зазначила, що таким чином ми підтримуємо наших спортсменів, які здобувають високі нагороди.  Кошти на виплати премій передбачені у бюджеті міста згідно з Програмою надання премій Львівської міської ради талановитим та перспективним спортсменам і тренерам м. Львова, затвердженою ухвалою Львівської міської ради від 05.03.2020 року.

Також на засіданні комісії йшлося про необхідність підтримки розвитку фізичної культури і спорту на території населених пунктів, які приєдналися до Львова у складі новоутвореної Львівської міської територіальної громади. На цьому наголошував депутат Львівської міської ради Петро Адамик, який разом із головою комісії культури, молоді, спорту  та зовнішніх зв’язків Лейлою Мелесовою, депутатом Львівської міської ради Володимиром Марусяком, представниками управління спорту Львівської міської ради цими вихідними здійснили об’їзд цих населених пунктів.

«Ми об’їздили населені пункти, які півроку тому доєдналися до Львова у результаті територіальної реформи. Побачили спортивні стадіони, які заросли, подекуди трава по коліна. До школи діти йдуть по болоті. Тому нам треба на «Спортресурс» передбачити техніку, працівників. Це вже треба негайно брати на фінансування», – зазначив Петро Адамик.

Коментарі

Позначки: