Львівські лікарі розповіли, скільки до них поступає пацієнтів після падіння з яблунь (ФОТО)

Новини 19 Серпня, 2020 1 254

Фото: Клінічна лікарня швидкої допомоги/ФБ

Літо – вкрай напружений сезон в роботі нейрохірургів, – Федорко

У лікарні швидкої допомоги Львова поінформували про “сезонний” травматизм, зокрема, про те, з якими травмами поступають до нейрохірургів пацієнти, які падають з дерев, під час перевезення сіна фірами, а також внаслідок стрибків у воду у невідведених для цього місцях. 

Як пише “Четверта студія”, – про це у дописі Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги у ФБ.

Літо – вкрай напружений сезон в роботі наших нейрохірургів. Саме в цей період у відділення поступає найбільша кількість пацієнтів. Чому так? Перша група пацієнтів із сезонними травматизмом – це ті, що падають з черешень. Таких випадків – приблизно 20 пацієнтів за сезон!

“Цих травмованих привозять зі всіх районів Львівщини. Зазвичай це травми будь-якого відділу хребта з ураженням спинного мозку”, – розповідає керівник відділення нейрохірургії Остап Федорко.

В цей же час до нас починають поступати плавальники – після невдалих стрибків в воду.

Серед таких і пан Євген – наш пацієнт, який за звичкою пірнув в басейн просто з балкону будинку. Сьогодні він закликає всіх ніколи не стрибати в воду з висоти у невідведених для стрибків місцях!

“Молодь часто переоцінює свої можливості і явно недооцінює водні умови. За сезон таких пацієнтів до нас поступає в середньому 15! Раніше в нас був хворий, який зламав шийний відділ хребет, коли стрибав у звичне місце на річці – просто по воді в той час пливла балка. Молодий хлопець пролежав у нас півтора роки. Та, на жаль, не вижив”.

Наступна велика група пацієнтів – ті, що падають з яблунь – їх щороку 20 – 30 осіб.

“Вони поступають навіть на початку вересня, поки не завершиться сезонний збір фруктів. Повторюються ті ж самі травми, які часто призводять до повної інвалідизації пацієнтів чи смерті – травми хребта з ураженням шийного відділу”, – каже Остап Федорко.

Ну і в другій половині серпня до нас регулярно привозять чоловіків різного віку з цілої області, які падають з сіна чи вантажівок та фір, якими транспортують сіно.

Серед них – і пан Богдан. З його слів – на сіно він більше ніколи не вилазитиме! Тому він закликає всіх бути обачними при заготівлі сіна і не ризикувати власним життям!

Пацієнт проходить курс лікування та первинний курс реабілітації. Після нещасного випадку він цілий тиждень він не володів руками та ногами, не відчував фізіологічних потреб. Але завдяки якісній та ефективній роботі команди відділення нейрохірургії Центру нейрохірургії і неврології, сьогодні у нього з’явились рухи у верхніх та нижніх кінцівках. Пацієнт має шанс на повне одужання.

Ми ж закликаємо всіх-всіх бути обачними та не ставити під ризик власне життя!  І вкотре дякуємо нашим медикам, які роблять все можливе та неможливе задля порятунку життів пацієнтів!“, – зазначається у дописі Клінічної лікарні швидкої допомоги.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,