Львівські лікарі провели складну операцію журналістці та волонтерці з Херсона

Новини 25 Червня, 2022 40
Львівські лікарі провели складну операцію журналістці та волонтерці з Херсона

Львівські лікарі провели складну операцію журналістці та волонтерці з Херсона

Літня журналістка і волонтерка з Херсона могла втратити здатність ходити, коли не віддала окупантам свій український паспорт. Її жорстоко побили окупанти. Напівпритомна, із переломом хребта, 70-річна Тетяна Антонюк ледь змогла добратись до автівки і втекти з ворожого блокпосту. Уже понад місяць жінка перебуває у лікарні святого Луки Першого медичного об’єднання Львова.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пише “Четверта студія”.

До травня пані Тетяна категорично відмовлялася покидати окупований Херсон. Виїхати згодилася лише після вмовлянь чоловіка, який воює в ЗСУ і дуже переживав за її безпеку.

Авто, яким жінка виїздила з сусідами, зупинили на ворожому блокпості. Окупанти відібрали у них всі цінні речі. Коли Тетяна відмовилася віддавати українського паспорта – це була її принципова позиція як українки – почали лупцювати. Втекти їй вдалося дивом.

«Евакуаційним потягом у важкому стані вона дісталася до Львова, де була госпіталізована до лікарні святого Луки. Обстеження показало перелом хребта та сильні забої голови. Жінка частково втратила слух і не могла рухатися без сторонньої допомоги. Аби Тетяна ходила, нашим нейрохірургам довелося зробили складну вертебропластику, іншими словами – ввести у зламану ділянку спеціальний кістковий цемент. Операція минула успішно.

Пацієнтка вже підводиться з ліжка і налаштована рішуче. Каже, що лікуватися довго не буде, адже відлежуватися нема часу – потрібно волонтерити», – розповіли у Першому медоб’єднанні Львова.

 

Коментарі

Позначки: , ,