Львівські екстремали перелетіли Карпати на повітряній кулі (ВІДЕО)

Новини 09 Лютого, 2021 1 744

Зимові Карпати. Фото Олександр Ганущин

Команда львівських мандрівників встановила новий рекорд: їм вдалося перелетіти Карпати (90 км) за три години на повітряній кулі.

Про це Укрінформу повідомив львівський дослідник, учасник експедиції Андрій Риштун, пише Четверта студія.

«Це все організовував Микола Рубель (чемпіон України 2018 року з повітроплавного спорту – ред). Ми летіли з села Довге, Хустського району на Закарпатті на північ аж до Долини, Івано-Франківської області. У нас було дві кулі. І добре, що так було, бо долетіла тільки одна, в ній теж був чемпіон з повітроплавання Валентин Щенявський, але з технічних причин довелося приземлитися в Мисливці. Нас летіло шестеро, по троє в кожній кулі», – розповів Риштун.

Кожна з куль була розрахована на 8 людей, але натомість команда забезпечила себе пальним, завантаживши півтонни газу.

Максимальна висота, на яку дозволили піднятися диспетчери, – 2500 м, команда подолала відстань 90 км за 3 години. За словами Риштуна, довгий час підлаштовувалися під погодні умови і саме у вівторок, 3 лютого, вони склалися ідеально. Завдяки вітру вдалося тримати швидкість понад 60 км/год.

«Ми написали в Книгу рекордів України, що хочемо полетіти. І вони переглянули, що за часів незалежності такого рекорду ще не було. Ми надіслали їм дані про політ. І в найближчий час наш рекорд мають розглянути і офіційно затвердити», – додав Риштун.

За його словами, після перельоту до них звернулося чимало людей, які б хотіли повторити їхню подорож на кулі. Тому планують навчитися добре літати через Карпати, бо там є свої складнощі. Експериментуватимуть далі, зараз перелетіли впоперек, хочуть спробувати ще вздовж Карпат.

Коментарі

Позначки: