Львівські депутати спростовують звинувачення у неправильному висловлюванні про Нацгвардію

Новини 18 Травня, 2024 149

У Львові пропонують запровадити автономне вуличне освітлення на сонячних батереях

Подробиці

У Львові депутати міської ради відкинули звинувачення на адресу свого колеги, Петра Адамика, у некоректному висловлюванні про Національну гвардію України.

Про це пише Четверта студія.

Голова бюджетної комісії Наталія Шелестак та член комісії Олег Василишин заявили, що не чули від Адамика нічого недоречного під час закритого засідання комісії, де обговорювалося питання фінансової підтримки військових частин.

“Ми завжди уважно розглядаємо запити від Нацгвардії і знаходимо можливості для допомоги, як з бюджету, так і на волонтерських засадах,” – прокоментувала Наталія Шелестак.

Олег Василишин також підтвердив, що не чув від Адамика нічого подібного: “Слова, про які йде мова, можливо, були вирвані з контексту.”

Петро Адамик особисто пояснив ситуацію, зазначивши, що обговорення на комісії стосувалося місцезнаходження частини Нацгвардії у місті, а не її діяльності. Він також наголосив на важливості конфіденційності інформації про військові об’єкти в час війни та своєму розумінні ролі Нацгвардії у воєнних діях.

Нагадаємо, військовослужбовець Євген Миклушка стверджує, що Адамик заявив про небойову роль Нацгвардії, що викликало резонанс серед громадськості.

Коментарі

Позначки: ,