Львівські депутати надали атовцям землю для дороги до їхніх ділянок у Брюховичах

Новини 23 Грудня, 2021 107

Львівські депутати надали атовцям землю для дороги до їхніх ділянок у Брюховичах

Це питання чиновники ЛМР неодноразово переносили, відтак ветерани сьогодні зібрались під Ратушею і були готові на безстрокову акцію протесту в разі подальшого затягування з голосуванням.

Зрештою депутати Львівської міської ради не наважились і надалі відтягувати з розглядом цього питання, інформує Четверта студія з посиланням на “Еспресо.Захід”.

Депутати проголосували за те, щоб “затвердити обслуговуючому кооперативу “Дачний кооператив “Патріот-1″ проєкт землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надати земельні ділянки… в оренду терміном на 5 років для облаштування захисних смуг, доріг, проїздів, будівель і споруд загального користування”.

Цьому передувала акція учасників російсько-української війни. Вони сьогодні, 23 грудня, зібралися біля стіни львівської Ратуші, вимагаючи розглянути проєкт ухвали про надання в оренду землі для облаштування інфраструктури між їхніми ділянками поблизу Брюховичів. Ухвала надійшла до львівських депутатів ще у вересні. Досі її розгляд постійно переносили.

Атовці обіцяли організувати безстрокову акцію протесту в разі, якщо ухвалу нині не розглянуть.

Історія з ділянками для учасників АТО тягнеться з 2017 року. Тоді на території колишнього військового містечка №230, будівлі якого лежать у руїнах і поросли чагарниками, голова Львівської ОДА Олег Синютка виділив 143 земельні ділянки, а 2019 року – ще 19. Утім скористатися цими землями атовці досі не змогли. Щоб дістатися до ділянок, потрібна дорога. На територію, де можна облаштувати проїзд і добратися до своєї території, атовці наразі права не мають, тому і просили міську владу надати її в оренду. Річ у тім, що 2017 року колишнє військове містечко розташовувалося між Львовом і Брюховичами, але після реформи децентралізації увійшло в межі Львівської міської територіальної громади, відтак усі дозволи має надавати Львівська міська рада.

Додамо, що цього року одне зі львівських видань опублікувало інформацію, ніби на північній околиці Львова планують забудувати житлом частину лісу площею близько 20 га. Журналісти видання зазначали, начебто землею скористаються зовсім не атовці. Замість будиночків, де мали б мешкати ветерани російсько-української війни, за їхніми даними, мали збудувати багатоквартирне житло.

Тоді у фракції “Європейська Солідарність” зазначили, що не дадуть жодного голосу на підтримку афери з будівництвом багатоповерхівок у брюховицькому лісі й запевнили, що висотної забудови там не буде.

Тим часом міські чиновники виступили проти будівництва житла для військових. Так, заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач упевнений, що ці п’ять гектарів, які просять “атовці”, насправді забудують. Про це він написав на своїй facebook-сторінці. Чиновник нічого не говорив про допомогу атовцям, але переймався тим, що під час будівництва вирубуватимуть ліс, який там виріс, поки військовим містечком ніхто не користувався.

Тим часом громадянка Катерина Сербін зареєструвала петицію, де вимагала “не допустити житлової забудови замість прадавнього лісу по вул. Замарстинівській у напрямку смт Брюховичі”. Петицію підтримали чимало чиновників Львівської міської ради, вона набрала необхідну кількість голосів і тепер її мають розглянути на сесії ЛМР.

Опісля атовці почали розчищати від чагарнику свої ділянки біля Брюховичів. Найперше взялися за землі учасників російсько-української війни, які нині на фронті.

Коментарі

Позначки: , ,