Львівська журналістка купить тепловізор для ЗСУ за кошти, які виграла в обласному конкурсі

Новини 16 Серпня, 2022 48
Львівська журналістка купить тепловізор для ЗСУ за кошти, які виграла в обласному конкурсі

Львівська журналістка купить тепловізор для ЗСУ за кошти, які виграла в обласному конкурсі

Напередодні, 15 серпня, у Львівській ОВА нагородили переможниць обласного журналістського конкурсу імені Героя України Тараса Матвіїва. Серед робіт, які були розміщені у теле- чи радіоефірі перемогла робота Ксенії Клим – «Історія Героя. Дмитро Ґудзик».

Про це повідомляє Львівська ОВА, пише “Четверта студія”.

Цей матеріал приніс Ксенії першість з-поміж усіх поданих для участі у конкурсі робіт. Нагадаємо, що переможці отримали грошову премію з обласного бюджету в розмірі 50 тисяч гривень.

«Коли мені зателефонували з військової адміністрації і повідомили, що наша спільна із Василем Яворським «Історія Героя. Дмитро Ґудзик» перемогла у журналістському конкурсі їм. Героя України Тараса Матвіїва, я саме доліплювала відро вареників. На ранок наступного дня рушала вчергове на передову. Я зараз мала б написати про честь взяти участь у такому відповідальному конкурсі, про неочікувану перемогу. Але просто скажу дякую усім, хто бореться, хто не зупиняється, хто буде незламним до Перемоги, – поділилась враженнями Ксенія Клим.

Ксенія не лише журналістка та волонтерка, а й мати захисника України, який служить у 80 окремій десантно-штурмовій бригаді. Тож вона з перших уст знає, наскільки нашим бійцям потрібна підтримка з тилу.

Свою премію Ксенія вирішила витратити на потреби 125-ої бригади Сил ТрО, зокрема на тепловізор. Саме у цій бригаді служить режисер Василь Яворський, спільно з яким Ксенія готувала відеороботу «Історія Героя. Дмитро Ґудзик». Сюжет вийшов на телеканалі Перший Західний. Переглянути його можна тут.

Від 24 лютого команда волонтерів на чолі з Ксенією активно допомагає нашим захисникам на фронті та споряджає їх автомобілями та продуктами харчування. За цей період уже понад 50 автомобілів поїхали на передову. Цікаво, що серед усіх, хто допомагав збирати кошти на позашляховики були й діти. Вони організували блокпости на вулицях Львова та розігрували онлайн поштові марки.

 

Коментарі