«Львівська залізниця» висловила занепокоєння через блокування поїздів

Новини 07 Травня, 2018 168

Відомство каже, що готове до конструктивного діалогу з громадами, державними та місцевими органами самоврядування в усіх областях західного регіону для комплексного вирішення питань, пов’язаних із налагодженням стабільного руху у приміському сполученні

Сьомого травня 2018 року близько 8-ї год. на станції Пустомити кілька осіб вийшли на колію і заблокували рух приміського поїзда №6008 сполученням Трускавець–Львів. причину блокування громадяни аргументували незадоволенням через відсутність достатньої кількості місць в рухомому складі ЕПЛ2т, що конструктивно налічує понад 500 сидячих місць. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.

Після перемовин із працівниками магістралі та правоохоронцями, які прибули на місце події за викликом залізничників, усім пасажирам запропонували додаткові місця у рухомому складі електропоїзда, що повернувся до Львова зі станції Шкло.

Зі станції Пустомити поїзди почергово вирушили у напрямку Львова. Таким чином, о 9:15 рух поїздів на дільниці було розблоковано.

Проте блокування поїздів на станціїї Пустомити спричинило затримку руху пасажирського поїзда №41 Дніпро–Трускавець та електропоїзда №6158 Лавочне–Львів.

Залізничники занепокоєні випадками блокування сторонніми особами залізничних шляхів, що не лише завдають шкоди стабільній роботі магістралі, а й становлять серйозну загрозу для безпеки руху. Тому різко засуджують подібні протизаконні дії, адже блокування призвело до того, що велика кількість пасажирів заблокованого поїзда та поїздів, які слідували через перекриту ділянку до Львова, були змушені чекати на розблокування для продовження руху.

В умовах складної фінансової та матеріально-технічної ситуації, що склалася у господарстві приміських пасажирських перевезень, залізниця продовжує виконувати важливу соціальну функцію, забезпечуючи перевезення пасажирів у приміському сполученні, проте фактично вичерпала ресурси, щоб самостійно витримувати це навантаження, що ускладнюється критичним старінням рухомого складу, зростанням цін на енергоносії та запчастини, а також хронічним недоотриманням компенсацій за перевезення пільгових категорій пасажирів у всіх областях, які об’єднує Львівська магістраль. Для комплексного вирішення питань, пов’язаних із налагодженням стабільного руху у приміському сполученні, залізничники готові до конструктивного діалогу із громадами, державними та місцевими органами самоврядування в усіх областях західного регіону.

Поряд із тим, Львівська залізниця звертається до правоохоронців із вимогою вжити невідкладних заходів для запобігання незаконному втручанню сторонніх осіб у роботу магістралі, гарантування стабільного руху поїздів та безпеки пасажирів. Залізничники наголошують, що відповідно до ст. 279 Кримінального кодексу України «Блокування транспортних комунікацій, а також захоплення транспортного підприємства», дії осіб класифікуються, як кримінальний злочин і передбачають покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або виправні роботи на строк до двох років, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, на Львівщині сьогодні знову перекривали колію.

Коментарі

Позначки: ,