Львівська ОДА звернеться до правоохоронних органів за фактом платного перевезення українських громадян через кордон

Новини 27 Квітня, 2020 142

Фото: ФБ/Bohdan Sharko

У разі підтвердження факту платного перевезення осіб через державний кордон України та встановлення компанії-перевізника, у свою чергу, Львівська обласна державна адміністрація візьме це до уваги та врахує при подальшій співпраці

Львівська обласна державна адміністрація звертається до правоохоронних органів щодо розслідування фактів платного перевезення  через україно-польський кордон громадян України, які не можуть перетнути його автомобілем. Про це інформує прес-служба Львівської ОДА, пише Четверта студія.

“24 квітня цього року поліцією розпочато перевірку на підставі звернення громадянина щодо оплатного перевезення через державний кордон України. Проведеною перевіркою встановлено, що оплата за перевезення здійснювалась на території Республіки Польща. За зверненням Львівської ОДА нацполіція розпочала додаткову перевірку за фактами платного перевезення громадян через державний кордон”, – зазначив керівник Нацполіції у Львівській області Василь Віконський.

Зі свого боку, облдержадміністрація наголошує на тому, що жодним чином не причетна до платних перевезень через державний кордон та не сприяла таким перевізникам. Натомість, ми дякуємо представникам засобів масової інформації, завдяки яким вдалось встановити недобросовісного перевізника.

“У представників Державної прикордонної служби України відсутні повноваження щодо контролю перевірки оплати проїзду громадян, це не відноситься до їх компетенції. Упродовж вихідних збільшився потік громадян, що повертаються на Батьківщину, разом з тим, максимально вживались заходи щодо ритмічності руху та недопущення черг”, – повідомив начальник Мостиського прикордонного загону Юрій Осадчук.

Зазначимо, що Головним управлінням ДСНС України у Львівській області забезпечено та направлено автобуси для здійснення перевезення громадян України через контрольно-пропускний пункт «Краковець».

Львівська обласна державна адміністрація при додатковій потребі в транспортних засобах для перевезення  через контрольно-пропускні пункти, які знаходяться на території Львівської області та межують з Республікою Польща, в межах своїх повноважень сприяє залученню автотранспортних підприємств області для забезпечення перетину кордону особам, які потребують таких перевезень.

Зазначені перевезення автобусами головного управління ДСНС України у Львівській області  так і автобусами підприємств Львівської області, що були залучені Львівською обласною державною адміністрацією здійснюються на безоплатній основі.

Наголошуємо на тому,  що у разі підтвердження факту платного перевезення осіб через державний кордон України та встановлення компанії-перевізника, у свою чергу, Львівська обласна державна адміністрація візьме це до уваги та врахує при подальшій співпраці.

Коментарі

Позначки: , , ,