Львівська ОДА вигадала нову причину для затягування судових процесів у справі об’єднання громад

Новини 28 Жовтня, 2020 621

Ілюстрація: ЛОДА

Сьогодні, 28 жовтня,  мало відбутися засідання Окружного суду м. Києва, яке мало розглянути по суті справу щодо перспективного плану об’єднання громад Львівської області в частині неправомірності приєднання Волицької ОТГ до Шегинівської.

Як пише «Четверта студія», на своїй сторінці у ФБ  Vitaliy Horbatenko повідомив, що представник відповідача Львівської ОДА приніс на судове засідання, яке відбувалося у режимі відеоконференції, клопотання про зупинення провадження у судовій справі.

«Підставою для такого клопотання є звернення 50 нардепів до Конституційного суду щодо неконституційності закону України, яким Кабмін наділили повноваженнями встановлення адміністративно-територіального устрою, а також, відповідно, щодо неконституційності розпорядження Кабміну про перспективні плани громад та визначення адмінцентрів громад.

І справді, таке конституційне звернення є, втім одне не заважає іншому. Як відомо, однією з основних причин масових оскаржень перспективного плану Львівської області, поданого Львівською ОДА до Кабміну, є відсутність належних консультацій з відповідними громадами…

Враховуючи те, що представник відповідача не погодився на розгляд справи за наявними доказами, суд вчергове переніс судове засідання…», – зазначив Vitaliy Horbatenko.

Коментарі

Позначки: , , ,