Львівська ОДА нагадує розварений вареник, – журналіст

Новини 29 Травня, 2020 794

У роботі Львівської ОДА наразі немає ні суті, ні форми: вона – як розварений вареник, тісто поплило і картопля вже витекла.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала власний кореспондент каналу НТН у Львові Вікторія Балицька, коментуючи засідання обласної комісії ТЕБ і НС та високий рівень смертності і росту кількості хворих на коронавірусну інфекцію.

За словами журналістки, на Львівщині плачевна ситуація з ростом кількості захворювання на коронавірус – вже є 50 смертей… А відтак Львівщина з кількох областей з таким високим рівнем смертності і ростом кількості хворих.

“Це повний провал роботи очільників області, що стосується боротьби з ковід-19. Чому так? Думаю, тому що в обласній владі є ознаки хаосу і гонитви за формою (а не суттю)”, – зазначила Вікторія Балицька.

Вона закцентувала увагу на декількох деталях.

“От читаємо сьогоднішню свіжу новину на сайті ЛОДА. Там пишуть про рішення штабу НС і цитують очільника ОДА Максим Козицький, але на двох фото ми бачимо, що його на цьому важливому засіданні не було. То як можуть його цитувати?  А от так: голова ОДА відразу після засідання, на якому він не був, швиденько публікує на своїй сторінці висновки того засідання. І відповідно, тепер прес-служба може його цитувати, як головного невтомного турботливого борця проти вірусу) Так просто, як співала Білик…  Це як дрібне наперсточництво. Думаєте, ніхто не побачить де кулька?”, – додала журналістка.

Журналістка написала, що керівник обласного штабу боротьби з коронавірусною інфекцією Андрій Васько не виконує своїх повноважень, які передбачені Кодексом цивільного захисту України (ст. 75 повноваження керівника штабу).

«Війська» мають мати чітку структуру і жорстку ієрархію. Люди мають знати хто за все відповідає. Він (Андрій Васько, – ред.) по ієрархії під час НС фактично керує областю, і очільником ОДА теж (а не навпаки). Але я не бачу, щоб керівник штабу керував «війною» з коронавірусом. А саме він несе відповідальність за успіх «спецоперації».  Я бачу як всі начальники з того підтопленого інфекцією «ковчега» піаряться по черзі.  Тим часом вірус наступає. А завершення карантину – все дальше від нас відступає. Коли інші області вже увійшли в звичне життя – ми стоїмо на місці. І не виключено, що будемо відкочуватися назад…
Кому «подякувати» за це!?”, – підсумувала Балицька.

Коментарі

Позначки: , , ,