Львівська облрада збільшила видатки на медичну програму на понад 15,8 млн грн

Новини 20 Березня, 2021 52
Фото: Олег Дуда

Фото: Олег Дуда

На сесії Львівської обласної ради депутати прийняли низку важливих для області рішень. Це результат спільної і злагодженої роботи команди “Європейської Солідарності”.

Про це заявив депутат Олег Дуда, пише Четверта студія.

“Особливо дякую колегам, які підтримали ініціативу безпечних лікарень для пацієнтів”, – зазначає він.

Йдеться про внесення змін до показників Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області на 2021 – 2025 роки, які передбачають виділення 6,7 млн грн зі скеруванням їх на придбання лабораторних систем для стерилізації та дезінфекції медичного та операційного інструментарію, витратних, стерилізаційних та інших медичних матеріалів.

“Уточню, що ці кошти не вилучені із статей нашої Комплексної програми, а залучені з невикористаних залишків, які було виділено додатково. Я переконаний, що це дійсно добрий початок і така програма повинна бути для усіх наших лікарень, аби рік за роком робити їх кращими та ще більш безпечнішими для пацієнтів. Адже безпека пацієнта – це найвищий пріоритет для закладів охорони здоров’я. Нагадаю, що закупівля такого устаткування дасть можливість дотримуватися європейських протоколів інфекційного контролю”, – розповідає депутат.

Загалом на минулій сесії обласна рада збільшила видатки на медичну програму на понад 15,8 млн грн, які скерують на потреби медичних закладів Львівщини. Важливо, що з них передбачено 1,5 млн на спеціальне медичне харчування для дітей, які страждають на важкі форми генетичних хвороб і перебувають на лікуванні у відділенні Мобільний хоспіс для дітей.

“Дуже важливо, що у такий складний час, в умовах обмежених можливостей обласного бюджету, нам все ж вдається на належному рівні фінансувати медичну галузь”, – зазначає Олег Дуда.

Коментарі

Позначки: ,