Львівська облрада затвердила звіт про виконання обласного бюджету Львівщини за 2019 рік

Новини 12 Березня, 2020 92
Львівська обласна рада збереться на сесію 10 вересня. Голова бюджетної комісії Олег Домчак Фото Четверта студія.

Львівська обласна рада збереться на сесію 10 вересня. Голова бюджетної комісії Олег Домчак Фото Четверта студія.

Сьогодні, 12 березня, під час сесії Львівської обласної ради депутати заслухали і затвердили звіт про виконання обласного бюджету Львівщини за 2019 рік.

Як наголосив під час виступу голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку Львівської обласної ради Олег Домчак, виконання обласного бюджету у 2019 році забезпечено як за доходами так і за видатками.

Виконані показники обласного бюджету з урахуванням змін:

– дохід – 12, 632 млрд грн або 97,2 % до річних призначень з урахуванням змін (12, 997 млрд грн);

– видатки – 12, 703 млрд грн або 92,8 % до річних призначень з урахуванням змін (13, 688 млрд грн).

Зміни щодо дохідної частини збільшено за рахунок нерозподілених на початок року субвенцій з державного бюджету і зменшено за рахунок субвенцій з державного бюджету.

«Бюджетна комісія впродовж бюджетного року вносила зміни до показників обласного бюджету з урахуванням збільшення дохідної частини обласного бюджету за рахунок спрямування перехідних залишків бюджетних коштів, що утворилися на кінець 2018 року, додаткових трансфертів з державного бюджету, перевиконання планових надходжень доходів за результатами 9 місяців, недовиконання екологічного податку. Перед цим ми детально на засіданнях комісії аналізували хід виконання обласних програм і необхідність потреб у фінансуванні тих чи інших галузей.

При уточненні показників бюджету таким чином ми збільшили ресурс по видатках на 622 млн грн.

У березні – грудні обсяг фінансування обласних програм було збільшено на 116 млн грн (з 1 417 млн грн до 1 533 млн грн) або на 8% від початкових бюджетних призначень.

Хочу відзначити, що профільними комісіями і бюджетною комісією постійно здійснювався моніторинг ходу реалізації програм і як результат – ми не лише збільшували фінансування програм, але і знімали кошти із заходів програм, які не виконувались і перерозподіляли їх на успішні програми. Загальна сума цих коштів – 17,2 млн грн», – розповів Олег Домчак.

Варто зауважити, що в 2019 році діяло 30 обласних цільових програм, бюджетні призначення по яких становили 1 533 млн грн. Касові видатки проведено на суму 1 459 млн. грн або 95,1%. «Це найвищий показник за останні роки. Тому констатуємо, що бюджетна політика на обласному рівні у 2019 році в основному забезпечила виконання заявлених цілей соціально-економічного розвитку області. Незважаючи на труднощі, у 2019 році виплачено зарплати працівникам бюджетних установ; покращувалася інженерна і соціально-культурна інфраструктура; здійснено всі заплановані соціальні видатки; отримано і реалізовано розвиткові ресурси для наших обласних комунальних установ. Крім того, надзвичайно важливо, що на розвиток і будівництво в у 2019 році профінансовано видатків на загальну суму 794 млн грн. Дякую усім причетним до формування і адміністрування обласного бюджету за професійну роботу», – підсумував голова бюджетної комісії.

Коментарі

Позначки: ,