Львівська облрада виступила проти звільнення від відбування покарання за злочини проти статевої особи

Новини 09 Квітня, 2023 104

Львівська облрада звільнила Потюка

Депутатський корпус Львівської облради 6 квітня на позачерговій сесії прийняв звернення до Президента України, Верховної Ради України, народних депутатів України щодо недопустимості звільнення від відбування покарання з випробуванням за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

«Злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості особи повинні каратися відповідно до їх тяжкості. Таким чином, вимагаємо внести зміни до Кримінального кодексу України з метою усунення можливості для недобросовісних суддів звільняти від реального покарання за злочини такого характеру, це необхідно з метою забезпечення належного захисту жертв злочинів та запобігання надмірній м’якості суддів у таких випадках. Зокрема, до статті 75 Кодексу та передбачити неможливість звільнення від відбування покарання з випробуванням за злочини, які передбаченні у Розділі IV Кримінального кодексу України.

Ми віримо, що ці зміни допоможуть у боротьбі зі злочинами проти статевої недоторканості та покращать довіру громадян до судової системи. Закликаємо розглянути це питання негайно і прийняти відповідні рішення», – йдеться у зверненні.

Коментарі

Позначки: