Львівська облрада вимагає заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ МП

Новини 29 Листопада, 2022 120

Львівська облрада вимагає заборонити діяльність релігійних організацій УПЦ МП

Депутати Львівської обласної ради сьогодні, 29 листопада, під час сесійного засідання прийняли рішення про необхідність заборони діяльності релігійних організацій (об’єднань) Української православної церкви (московського патріархату) на території Львівської області.

Про це пише Четверта студія.

У своєму рішенні обласні обранці звертаються до Верховної Ради України щодо внесення відповідних законодавчих змін з метою заборони діяльності релігійних організацій УПЦ (мп), керівний центр якої знаходиться в державі, яка здійснила військову агресію проти України та окупувала частину її території.

Також обласна рада рекомендує органам місцевого самоврядування Львівщини сприяти зміні підлеглості громад УПЦ (мп) в канонічних й організаційних питаннях шляхом організації та проведення загальних зборів релігійних громад і внесення відповідних змін та доповнень до статутів (положень) релігійних громад.

Окрім того, депутати вирішили звернутися до правоохоронних органів та Сил територіальної оборони Збройних Сил України щодо забезпечення збереження майна, культурних цінностей релігійних організацій, які вирішили перейти до інших конфесій.

“Обшуки СБУ у лаврі, монастирях та всіх інших осередках московської церкви в Україні довели: Бога там точно нема. Там лише вороги. І ми про це знали на Львівщині давно. Ще в червні ми, депутати ЛОР, просили державу звернути увагу на діяльність ворожої псевдорелігійної тусовки.

Проте і в нашій області досі продовжують діяти певні осередки начебто церкви московського патріархату.

Сьогодні Львівська обласна рада вчергове звернулася до правоохоронних органів та Верховної Ради – перевірити діяльність всіх організацій та осередків і заборонити існування псевдоцеркви МП в Україні, яка ніколи не була українською”, – повідомив заступник голови ЛОР Юрій Холод.

Коментарі

Позначки: , ,