Львівська облрада вимагає розслідувати справу вагнерівців (ВІДЕО)

Новини 13 Квітня, 2021 122

Львівська облрада

За проголосували 49 депутатів обласної ради

Львівська обласна рада прийняла звернення до Президента України, Верховної Ради України щодо розслідування «Вагнергейту».

Про це пише Четверта студія.

Витік інформації про спецоперацію чотирьох розвідок із захоплення найманих вбивць з російської Приватної військової компанія Вагнера – це дії, що містять ознаки державної зради, яка завдала непоправної шкоди нашій країні. Особливо небезпечно, що інформація стала відома Росії після наради в Президента України Володимира Зеленського, що свідчить про наявність зрадника в його найближчому оточенні.

«Приватна військова компанія Вагнера є терористичним угрупованням, яке виконує для режиму Путіна найбруднішу роботу в усіх точках земної кулі. І наш український Донбас не є винятком», – нещодавно нагадував з трибуни Верховної Ради України народний депутат, Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Брехня та відсутність реакції влади, яка пів року протидіє спробам провести об’єктивне розслідування цих подій, змушує суспільство реагувати.

15 вересня 2020 року лідер фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що виступає категорично проти створення тимчасової слідчої комісії для розслідування цих подій.

19 вересня 2020 року голова Офісу Президента України Андрій Єрмак називав це детективною історією, вигаданою від початку і до кінця.

Лише коли замовчати зраду в оточенні Президента України не вдалося, після зміни Президента Сполучених Штатів Америки, партія «Слуга народу» погодилася на створення тимчасової слідчої комісії і лише в комплексі з розслідуванням інших питань. Такий підхід створює небезпеку, що влада спробує перешкоджати депутатському розслідуванню.

За пів року після витоку інформації не було відкрито жодного кримінального провадження за підозрою в державній зраді, що зробило б непотрібним створення тимчасової слідчої комісії.

Тим часом скандал підриває довіру до України з боку міжнародних партнерів і ставить під загрозу українсько-американські відносини та надання військово-технічної допомоги із Заходу, без чого Україні буде дуже важко встояти проти однієї з найпотужніших армій світу – російської.

Ми, депутати Львівської обласної ради, пропонуємо негайно скликати позачергове засідання Верховної Ради України та прийняти постанову щодо створення у Верховній Раді України тимчасової слідчої комісії, з обов’язковим широким представленням усіх фракцій, у першу чергу опозиційних, з питань розслідування оприлюднених у засобах масової інформації фактів можливих протиправних дій посадових осіб, що могли призвести до уникнення кримінальної відповідальності членами російської Приватної військової компанія Вагнера та нанесення шкоди національним інтересам України.

Прийнято на ІV черговій сесії Львівської обласної ради VIII скликання 13 квітня 2021 року

 

Коментарі

Позначки: ,