Львівська облрада візьметься за означення географічних брендів

Новини 20 Вересня, 2021 147

Львівська облрада візьметься за означення географічних брендів

Необхідно реєструвати бренди місцевих товарів та географічно означити продукти, вироблені на Львівщині.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Про таку ініціативу розповіла голова комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Львівської обласної ради Наталія Галецька в ефірі Радіо Перше. Вона зазначила, що в інформаційну епоху важливий не лише продукт, а й уявлення, інформація яку він несе.

«Означити глину з Гавареччини, львівську каву, дрогобицьку сіль, яворівський пиріг – це означає підвищити цінність та довіру до нашої місцевої продукції, заявити про власні традиції», – пояснила Наталія Галецька. На її думку, така ініціатива є необхідністю, адже географічне означення – це спосіб підвищення вартості через формування впізнаваного бренду.

«В Угоді про асоціацію тисячі найменувань товарів з ЄС, які офіційно визнані та захищені. Серед українських зареєстровані бренди «херсонський кавун», «мелітопольська черешня», «гуцульська бринза». Але саме з Львівщини недостатньо таких ініціатив. Насправді треба організувати та запустити процес, зібрати виробників, об’єднати їх з владою і зареєструвати ці географічні означення в Україні, а згодом й за кордоном», – переконана депутатка. Вона пояснила, що промоція територій є актуальним питанням у порядку денному депутатських комісій. І додала, що маючи власні місцеві бренди про них можна легше інформувати туристів. Та й у іноземців, які приїдуть на Львівщину впізнаваний продукт, внесений в міжнародні списки товарів, буде викликати більше довіри й зацікавленості.

Коментарі

Позначки: