Львівська облрада утворила надкластерну лікарню госпітального округу

Новини 19 Вересня, 2023 140

Це два потужні медичні заклади на Львівщині, які не повинні конкурувати між собою, а мають стати єдиним потужним медзакладом

Дві лікарні – Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та Львівська обласна дитяча лікарня “Охматдит” об’єднаються у надкластерну лікарню госпітального округу Львівщини.

Про це пише Четверта студія з посиланням на голову фракції ЄС у ЛОР Олега Дуду.

Це два потужні медичні заклади на Львівщині, які не повинні конкурувати між собою, а мають стати єдиним потужним медзакладом.

Надкластерна лікарня — це багатопрофільна лікарня, де надаватимуть медичну допомогу надважким пацієнтам і де вони зможуть отримати консультацію та допомогу усіх без винятку спеціалістів.

На засіданні комісії з питань охорони здоров‘я та материнства ми підтримали об’єднання цих лікарень. Адже відповідно до рішення міністерства у госпітальному окрузі має бути одна дитяча надкластерна лікарня, створена шляхом об’єднання двох медичних установ. Цей заклад має мати щонайменше 28 напрямків надання медичної допомоги.

«Зазначу, що об’єднана медична установа матиме більші можливості у наданні медичної допомоги маленьким пацієнтам. Вона буде висококонкурентною на всеукраїнському рівні, адже тут працюватимуть найкращі фахівці у галузі дитячої медицини, які спеціалізуються на наданні ургентної допомоги, а також високоспеціалізованої, планової допомоги, зокрема, й при орфанних захворюваннях.

Окрім того, для лікарів таке об’єднання створить гідні умови праці, професійний ріст та кращі контакти із закордонними клініками.

Також важливо, що це сприятиме підвищенню наукового потенціалу для фахівців, а пацієнти матимуть можливість доступу до унікальних, найсучасніших препаратів у центрі клінічних досліджень», – повідомив Олег Дуда.

Коментарі

Позначки: ,