Львівська облрада утворила чотири природні пам’ятки місцевого значення

Новини 31 Березня, 2023 120

Юрій Холод

Львівська обласна рада завершила розпочате два тижні тому засідання. Наступне (позачергове) відбудеться 6 квітня, на ньому прозвучить також звіт голови облради, як Ірина Гримак сама анонсувала.

Про це повідомив заступник голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

З основного сьогодні:

“Мінус ще один депутат: колеги підтримали заяву про складання повноважень Юрія Фольварочного, який виконує завдання у складі команди Перший добровольчий мобільний шпиталь ім. Миколи Пирогова.

І не проголосували цього разу за складання повноважень голови депутатської комісії освіти Ivanna Herus. Певно тому, що шкода втрачати справді найкращу голову комісії облради, дуже відповідальну і дієву депутатку. Це питання буде винесене у порядку денному 6 квітня, оскільки п. Герус наразі не може виконувати свої обовязки через роботу у міжнародній організації Право на захист”, – повідомив Юрій Холод.

Підтримали створення 4 природних пам’яток місцевого значення: «Близці», «Бескиди», «Травертинові джерела», «Львівська Софіївка».

Нова грантова програма для дослідників краю.

Тепер на Львівщині можна буде отримати ґрант для проведення історичних досліджень про національно-визвольну боротьбу нашого народу у ХХ столітті.

Затвердили положення про новий обласний конкурс ґрантів.

Прийняли Антикорупційну програму на наступні 3 роки. Власне, наша рада першою в Україні напрацювала і прийняла таку програму за методологією НАЗК.

“Крім всього іншого, найважливіше для нас та всіх рад і владних структур, на мою думку, є відкритість, прозорість і публічність у нашій діяльності та тісна постійна співпраця з громадськістю.

З ініціативи колеги-депутатки Ірини Сех, в облраді утворили нову міжфракційну депутатську групу – «За християнські цінності». Останні кричущі випадки, пов’язані з насиллям щодо дівчат на Закарпатті і в Києві, наштовхують на думку, що ніякими групами і формальностями автоматично ми ситуацію не виправимо.

Однак, я б хотів, щоб ця ініціатива стала винятком і таки не обмежилася заявами в стінах ради, а працювала дієво і сучасно, взаємодіяла з громадами, школами, парафіями.

А також головне – шукала різні шляхи до сердець людей різного віку. Адже християнські цінності є загальнолюдськими, тому тут є широке поле для справжньої, важливої і постійної праці.

Також затвердили ще низку дрібніших господарських питань, які мають спростити управління певними об’єктами комунального майна області”, – наголосив Юрій Холод.

Коментарі

Позначки: ,