Львівська облрада ухвалила звернення щодо відновлення заходів державного нагляду на приаеродромних територіях

Новини 01 Грудня, 2022 89

Львівська облрада ухвалила звернення щодо відновлення заходів державного нагляду на приаеродромних територіях

Львівська обласна рада звернулася до Кабінету Міністрів України щодо відновлення заходів державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях.

Про це пише Четверта студія.

«Рішенням Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року скасовано заходи державного контролю та ринкового нагляду під час воєнного стану. Припинено як планові, так і позапланові перевірки бізнесу. За задумом Уряду це дозволило б забезпечити стабільну роботу підприємств в умовах воєнного стану. Однак, фактично суб’єкти господарської діяльності вирішили скористатися цією лібералізацією для форсування будівельних робіт на території біля стратегічних об’єктів цивільного та оборонного значення.

За результатами робочих виїздів та нарад комісії з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу Львівської обласної ради щодо питань забудови приаеродромної території ДП «Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького», всебічно й детально вивчивши ситуацію про розпочаті будівельні роботи на цій території, а також враховуючи звернення генерального директора аеропорту «Львів» Тетяни Романовської стосовно будівництва на приаеродромній території аеродрому та загрози для повноцінного функціонування стратегічного об’єкта цивільної та військової авіації, ми, депутати Львівської обласної ради, звертаємося до Кабінету Міністрів України з пропозицією відновити заходи державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях та внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану», розширивши підстави для проведення позапланових перевірок на приаеродромних територіях під час воєнного стану», – йдеться у тексті звернення.

Коментарі

Позначки: