Львівська облрада прийняла звернення щодо нормандських переговорів

Новини 05 Грудня, 2019 201

Сьогодні, 5 грудня, під час позачергової сесії депутати підтримати заяву Львівської обласної ради щодо недопущення порушення національних інтересів України, пише Четверта студія.

За таке рішення проголосувало 58 депутатів.

Подаємо проект тексту заяви Львівської обласної ради щодо недопущення порушення національних інтересів України:

“Усвідомлюючи ризики для безпеки й національних інтересів України, реалізації європейського та євроатлантичного вибору Українського народу, які виходять з тривалої агресії Російської Федерації, заявляємо про необхідність дотримання під час переговорів у Нормандському форматі принципових позицій – червоних ліній, порушення яких завдасть непоправної шкоди Україні:

1. Жодних компромісів щодо унітарності держави – ніякої федералізації.

2. Жодних компромісів щодо європейського та євроатлантичного курсу.

3. Жодних політичних дій, зокрема виборів, на нині окупованих територіях Донбасу до виконання умов безпеки і деокупації, зокрема виведення російських військ, роззброєння незаконних збройних формувань, встановлення контролю над кордоном.

4. Жодних компромісів щодо деокупації та повернення Криму Україні.

5. Жодного припинення міжнародних судових процесів проти Росії.

6. Звільнення всіх політичних в’язнів та військовополонених.

Вимагаємо:

– забезпечення принципу “спершу безпека”, включаючи всеохоплююче припинення вогню, виведення російських військ і зброї з території України;

– повернення контролю України над українсько-російським кордоном.

Закликаємо всіх українців, усі державницькі політичні сили, громадські організації вийти 8 грудня о 13.00 на Майдан Незалежності в Києві, щоб продемонструвати нашу єдність та рішучість у боротьбі за Україну”, – йдеться у зверненні.

Як відомо, лідери опозиційних до зе-команди політичних партій підписали спільну заяву щодо необхідності напередодні Нормандської зустрічі нагадати владі про «червоні лінії» – вимоги українського народу, які ніхто не має права зігнорувати.

Коментарі

Позначки: , , ,