Львівська облрада прийняла 16 питань порядку денного

Новини 05 Липня, 2023 190

18-а сесія продовжить роботу найближчим часом

Львівська облрада прийняла 16 питань порядку денного.

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

“Вперше сам очолював сесію Львівська обласна рада. Від 10 ранку до вечора ми встигли розглянути 16 питань порядку денного.

Якщо коротко:

✔️Ініціювали закупівлю безпілотників і засобів протидії дронам для 8-ми військових формувань Львівщини. Для цього проголосували за збільшення фінансування Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на 40 млн грн ще цього року.

Кожній із 8 бригад скеруємо по 5 млн грн. Наразі на 2023 рік програма «Безпечна Львівщина» передбачає фінансування заходів на 139,2 млн грн.

✔️Затвердили новообраних на конкурсах керівників п’ятьох комунальних закладів соцзахисту. Зокрема, Журавненський будинок підтриманого проживання психоневрологічного типу очолила Ольга Буянова, Ходорівський психоневрологічний інтернат – Ігор Кос, Монастироцький психоневрологічний інтернат – Ганна Надяк, Грушківський психоневрологічний інтернат – Наталія Олександренко та Буківський дитячий будинок-інтернат – Микола Стрюков.

Далі управління майном спільної власності облради має укласти з ними контракт на 5 років. Відтак як повноправні керівники закладів ці фахівці отримають повноваження та відповідальність, і, я вірю, що зможуть реалізувати стратегії, з якими перемогли на конкурсах.

✔️Зі складу фракції ВО «Батьківщина» за власним бажанням вийшов перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник. Також ми нарешті погодили дострокове припинення повноважень депутатки від «Голосу», голови освітньої депутатської комісії Іванни Герус (Ivanna Herus).

“Щиро вдячний Іванні за роботу, вона стала добрим прикладом всім обласним обранцям.

Свої повноваження депутатка склала, бо не може суміщати політичну діяльність з подальшою громадською роботою у міжнародній правозахисній організації”, – повідомив Холод.

✔️Створили Обласний науковий ліцей у Дрогобичі. Новий комунальний заклад ЛОР дозволить обдарованій молоді району отримати дуже класну освіту і далі розвиватися в науковій сфері.

✔️На 43,9 га депутати збільшили площу РЛП “Стільське Горбогір’я”. Експертні висновки щодо необхідності й доцільності зміни меж регіонального ландшафтного парку надали Інститут екології Карпат НАН України спільно з Національний лісотехнічний університет України. Відповідні зміни погодило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Нинішнє рішення передбачає вилучення зі складу парку земельних ділянок, площею 25 га, та долучення до нього 68,9 га. Тому загалом площа парку збільшилася на 43,9 га.

“Дякую всім депутатам за активну роботу. На жаль, всіх питань порядку денного сьогодні розглянути не встигли. Тому 18-а сесія продовжить роботу найближчим часом”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,