Львівська облрада просить виділити додаткові коштів для лікування хворих на COVID-19

Новини 29 Вересня, 2020 181

Обласні медичні заклади ІІІ рівня надання спеціалізованої допомоги потребують додаткового фінансування в обсязі 80 мільйонів гривень

Львівська облрада звернулася до Національної служби здоров’я України щодо виділення медичним закладам Львівщини додаткових коштів для лікування хворих на COVID-19. Про це інформує прес-служба облради, пише Четверта студія.

«Відповідно до наказу департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації від 13.03.2020 № 176 «Про внесення змін до наказу департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації від 28.02.2020 № 146 «Про визначення резервних закладів охорони здоров’я Львівської області для госпіталізації осіб з підозрою на ймовірну гостру респіраторну хворобу, спричинену COVID-19», визначено комунальні заклади, які надають допомогу пацієнтам з ознаками гострого респіраторного захворювання, спричиненого COVID-19, а саме КНП ЛОР «Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня», КНП ЛОР «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю. Липи», КНП ЛОР «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр» та КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня».

Зважаючи на складну санітарно-епідеміологічну ситуацію на території Львівщини та гостру потребу медичних закладів для забезпечення повноцінного лікування і надання адекватної допомоги пацієнтам, обласні медичні заклади ІІІ рівня надання спеціалізованої допомоги потребують додаткового фінансування в обсязі 80 мільйонів гривень. Відсутність фінансування унеможливлює належного лікування хворих, особливо пацієнтів зі складним перебігом коронавірусної інфекції, яка потребує дороговартісної та тривалої терапії лікарськими засобами та кисневої підтримки.

У зв’язку з цим, ми, депутати Львівської обласної ради, просимо Вас вжити термінових заходів реагування щодо виділення додаткових коштів закладам охорони здоров’я області коштів для лікування хворих на COVID-19», – йдеться у зверненні.

Коментарі

Позначки: ,