Львівська облрада просить Кабмін створити селекційно-насіннєвий центр на Луганщині

Новини 19 Листопада, 2020 178
Львівська облрада проголосувала за створення комунального закладу «"Будинок воїна"

Львівська облрада проголосувала за створення комунального закладу «"Будинок воїна"

Обласна рада звернулась до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з проханням передбачити на рівні місцевих бюджетів відповідне співфінансування

Сьогодні, 19 листопада, депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до Кабінету Міністрів України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України, голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації щодо створення та фінансування лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, перебуваючи із візитом на Луганщині, побачили наслідки цьогорічних лісових пожеж. Пожежами знищено лісові насадження, суху траву й лісові підстилки на великих територіях. У Львівській області на базі державного підприємства «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр» успішно реалізується проєкт зі створення лісорозсадницького комплексу з вирощування садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Кліматичні зміни спричинилися до лісових пожеж і ускладнили екологічну ситуацію. Безсумнівно, що такий стан вимагає проведення ефективних лісогосподарських заходів, зокрема відновлення корінних біологічно стійких і високопродуктивних деревостанів”, – йдеться у документі.

Відтак, обласні обранці Львівщини пропонують в Луганській області напрацювати аналогічний проект.

“Для цього звертаємося до Кабінету Міністрів України, Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням передбачити в Державному бюджеті України на 2021 рік окремою стрічкою фінансування створення лісового селекційно-насіннєвого центру в Луганській області. Також звертаємося до голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації з проханням передбачити на рівні місцевих бюджетів відповідне співфінансування», – йдеться у тексті звернення.

Коментарі

Позначки: , , ,