Львівська облрада доручила ОВА розробили план покладання квітів у Польщі

Новини 18 Березня, 2024 109

Депутати звернулися до Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Тернопільської обласних рад з пропозицією ухвалити аналогічні рішення

Львівська обласна рада підтримала рішення про проведення у 2024 році на території Львівської області заходів із вшанування 80-х роковин початку депортації українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 –1951 роках.

Про це пише Четверта студія.

Відповідно до рішення Львівська ОВА має розробити і подати на погодження постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради план заходів, зокрема організувати науково-практичні конференції, круглі столи з обов’язковим залученням науково-освітніх установ, науковців.

Також рекомендовано провести широку інформаційну кампанію про депортацію українців з Лемківщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Любачівщини, Західної Бойківщини у 1944 – 1951 роках.

Окрім того, депутати звернулися до Івано-Франківської, Волинської, Рівненської та Тернопільської обласних рад з пропозицією ухвалити аналогічні рішення на відповідних територіях.

Коментарі

Позначки: , , , ,