Львівська облрада долучилася до модернізації сценічного освітлення театру імені Марії Заньковецької

Новини 14 Липня, 2021 80

Камерну сцену львівського театру Заньковецької відреставрують за 4 мільйони гривень

Для вдосконалення світлового обладнання в Національному академічному драматичному театру імені Марії Заньковецької з обласного бюджету скерують 469 тис грн. Ця сума забезпечить співфінансування культурно-мистецького проєкту від програми «Кусаноне», що фінансується Урядом Японії.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу облради.

Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» в партнерстві з театром ім. М. Заньковецької у 2020 році підготували та подали для участі в конкурсі культурно-мистецьких проєктів Посольства Японії в Україні заявку «Проєкт вдосконалення світлового обладнання в Національному академічному українському драматичному театрі імені Марії Заньковецької у Львові» та отримали грант в розмірі 2,3 млн грн.

У межах проєкту придбають та встановлять світлодіодне заливне освітлення (заливки сцени), окремі елементи фронтального освітлення сцени, а також систему керування світловим обладнанням. Це дозолить покращити зорове сприйняття глядачами вистав, а також створювати необхідні спецефекти на сцені.

Раніше підтримали співфінансування проєкту під час своїх засідань комісія з питань бюджету та соціально-економічного розвитку і комісія з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Львівської обласної ради.

Нагадаємо, 30 червня підписано меморандум щодо реалізації спільного проєкту вдосконалення світлового обладнання у театрі імені Марії Заньковецької.

Коментарі

Позначки: