Новини

Львівська область увійшла у п’ятірку областей з найбільшою кількістю знавців з української мови

Львівська область виявилася однією з найбільших за кількість знавців з української мови серед областей України. Про це стало відомо після аналізу статистики Марафону з української мови ім. П. Яцика.

В 2021 році конкурс проходив дистанційно на платформі HUMAN, завдяки чому у ньому могли взяти участь усі охочі учні та студенти. Так з Львівської області у мовному Марафоні взяло участь 1 175 конкурсантів, серед яких до фіналу вийшли 585 учасники. Львівську область випередила лише Харківщина, Волинь та столиця України, повідомила ІВ Четверта студія пресслужба освітньої компанії HUMAN.

Варто зазначити, що в Марафоні брали участь конкурсанти з тимчасово окупованих територій.

На сайті HUMAN була опублікована інтерактивна карта України, що надає розширену статистику про кількість учасників, що брали участь у Марафоні, у кожній області України.  За допомогою карти можна простежити скільки учасників взяли участь загалом, а скільки пройшли всі 4 етапи та стали фіналістами.

Цьогорічна кількість учасників виявилась рекордною за всі роки проведення Конкурсу з української мови ім. П. Яцика, завдяки доступності учнів до виконання тестових завдань. Так, загальна кількість учасників становить 25 670 конкурсантів. Однак усі IV етапи змогли подолати 11 555 конкурсантів, або ж 45% від загальної кількості. Про це повідомили організатори Марафону, а саме ДНУ “ІМЗО”, МФБ “Ліга українських меценатів” та освітня компанія HUMAN.

Нагадаємо, що у 2021 році Конкурс з української мови ім. П. Яцика вперше проходив дистанційно у форматі Марафону на освітній платформі HUMAN, де учасники щотижня виконували тестові завдання з 26 лютого до 21 березня.  Рішення про тимчасову зміну формату Конкурсу було пов’язано з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19 на території України.

Коментарі

Олег Довганик

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

48 хв. тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

1 годину тому