Львівська обласна рада закликала Євгенія Брагара скласти мандат народного депутата України

Новини 11 Лютого, 2020 902

Євген Брагар

Львівська обласна рада підтримала звернення до Президента України та Голови Верховної Ради України щодо неприйнятних заяв про статус української мови та аморальних пропозицій народного депутата від фракції «Слуга народу» оплачувати послуги зі спожитого природного газу домашніми тваринами. Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

“Ми, депутати Львівської обласної ради, глибоко обурені поведінкою та заявами депутата Верховної Ради України від фракції «Слуга народу» Євгенія Брагара, які мали місце 31.01.2020, стосовно статусу російської мови (мови агресора) в Україні.

Нагадаємо нещодавній конфлікт, що виник 27 січня 2020 року на маршруті «Львів – Запоріжжя», коли дві українські волонтерки Ярина Чорногуз та Анастасія Конфедерат поверталися з похорону близького друга Ярини – бійця 10-ї гірсько-штурмової бригади Миколи Сорочука, який віддав своє життя на вівтар української незалежності в новітній російсько-українській війні на Донбасі. Волонтерки-патріотки попросили водія вимкнути російський серіал, а після його брутального заперечення вони категорично відмовилися від послуг цього перевізника й вийшли з автобуса.

На думку Євгенія Брагара, прохання волонтерок «… є дискримінацією за мовною ознакою». Крім того, горе-депутат Брагарз цього приводу надіслав блюзнірське звернення в Національну поліцію України з вимогою покарати волонтерок за начебто «…розпалювання міжнаціональної ворожнечі».

Вважаємо, що в непростий час російсько-української війни, коли мовне питання є однією з найважливіших сфер національної безпеки, висловлювання депутата в такому контексті є абсолютно некомпетентними, шкідливими та неприйнятними.

До того ж, одразу ж в ефірі одного із загальнонаціональних каналів, депутат Євгеній Брагар спричинив ще один, не менш ганебний скандал. Після згаданої заяви в поліцію на волонтерку через начебто «мовну дискримінацію» він порадив жінці літнього віку «продати собаку», щоб сплатити рахунки за газ, що викликало шалено негативну реакцію в суспільстві. Якими б міркуваннями не керувався цей народний депутат, висловлювання такого штибу є, безсумнівно, яскравим свідченням його крайньої некомпетентності та сумнівних моральних якостей.

Будь-які подальші особисті виправдання і тлумачення представників фракції, до якої належить депутат Брагар, звучать недолуго та свідчать про доволі низький рівень професійної придатності всього складу фракції.

Тому, з огляду на зазначене вище, звертаємося до Голови Верховної Ради України та керівництва парламентської фракції «Слуга народу» провести службове розслідування щодо заяв депутата Євгенія Брагара, а також розглянути його діяльність на предмет професійної придатності та спроможності представляти інтереси громадян України в найвищому законодавчому органі європейської держави.

Закликаємо Президента України Володимира Зеленського, політично відповідального за формування кадрового складу парламентської фракції «Слуга народу», публічно заявити про неможливість у подальшому здійснювати Євгенієм Брагарем своїх депутатських повноважень.

Самого ж Євгенія Брагара просимо з метою збереження професійної та людської гідності ще раз публічно вибачитися перед волонтерками Яриною Чорногуз та Анастасією Конфедерат і скласти мандат народного депутата України», – йдеться у тексті документа.

Коментарі

Позначки: , ,