Львівська обласна рада створила тимчасову контрольну комісію щодо реорганізації «Галсільлісу»

Новини 27 Квітня, 2021 94
Львівська обласна рада створила тимчасову контрольну комісію щодо реорганізації «Галсільлісу». Фото: ЛОР

Львівська обласна рада створила тимчасову контрольну комісію щодо реорганізації «Галсільлісу». Фото: ЛОР

Відповідне рішення прийнято на сесії 27 квітня

Депутати Львівської обласної ради створити тимчасову контрольну комісію обласної ради з вивчення питання щодо реорганізації окремих дочірніх лісогосподарських підприємств ОКС ЛГП «Галсільліс».

Про це повідомляє прес-служба Львівської обласної ради, пише “Четверта студія”.

До складу тимчасової комісії увійшли представники усіх фракцій обласної ради та профільної комісії. Голова комісії Юрій Холод, члени комісії – Віталій Свіщов, Звенислава Мамчур, Захар Миляник, Інна Свистун, Юрій Раделицький, Анатолій Дейнека, Ірина Сех, Тарас Чолій, Леонід Цибуля, Богдан Гагалюк.

На думку депутатів, робота контрольної комісії повинна забезпечити прозорість і публічність усіх рішень з реорганізації «Галсільлісу».

Причину реорганізації «Галсільлісу» пояснив керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Сергій Івах: «Ми діяли на основі виданого Держаудитслужбою звіту. В звіті вони чітко вказали, що в такому стані, в якому сьогодні перебуває ця галузь, вона є неприпустима, вона є збиткова. Якщо подивитися по всій структурі «Галсільлісу», то ще два тижні тому загальна кредиторська заборгованість була близько 38 млн гривень. Станом на сьогодні ця заборгованість вже зменшилась на 5-6 млн грн».

Також голова обласної ради Ірина Гримак повідомила, реорганізація «Галсільлісу» неминуча, але обласна влада однозначно буде на стороні людей.

До моменту завершення роботи комісії призупинені будь-які дії з реорганізації підприємства, також призупинена й робота Наглядової ради Галсільлісу”,- наголосила Ірина Гримак.

Коментарі

Позначки: ,