Львівська обласна рада стала асоційованим членом Європейського Альянсу міст і регіонів за відбудову України

Новини 19 Квітня, 2024 31

у своїй діяльності Альянс передбачає оцінку потреб у відбудові українських громад, координацію гуманітарної допомоги, залучення фінансових ресурсів та експертної підтримки

Львівська обласна рада стала асоційованим членом Європейського Альянсу міст і регіонів за відбудову України

Про це повідомив в о голови ЛОР Юрій Холод, пише Четверта студія.

Це — ініціатива, започаткована Європейським Комітетом Регіонів у червні 2022 року. Її мета – координація зусиль муніципальних органів ЄС у наданні допомоги для відбудови українських міст і регіонів, постраждалих внаслідок російської агресії.

Зокрема, у своїй діяльності Альянс передбачає оцінку потреб у відбудові українських громад, координацію гуманітарної допомоги, залучення фінансових ресурсів та експертної підтримки, обмін досвідом і передовими практиками відбудови, сприяння децентралізованому співробітництву, розвитку місцевого і регіонального бізнесу та інновацій.

Членами Альянсу є місцева та регіональна влади з 24 країн-членів ЄС. З українського боку партнерами Альянсу є Українська асоціація районних та обласних рад,  Асоціація міст України, Всеукраїнська асоціація громад, Всеукраїнська асоціація об’єднаних територіальних громад та низка органів місцевого самоврядування.

Коментарі

Позначки: ,