Львівська обласна рада прийняла заяву про неприпустимість участі представників країн-агресорів у міжнародних спортивних змаганнях

Новини 30 Листопада, 2022 167

Депутати Львівської облради перестали боятись коронавірусу

«Міжнародний форум «Групи двадцяти» (G-20) – це подія світового масштабу, яка цьогоріч відбулась в Індонезії. Саміт завжди є платформою для комунікації світових лідерів. Закономірно, що однією із центральних тем стала війна в Україні та виклики, які супроводжуються у зв’язку з вторгненням російських військ на територію нашої держави.

Про це пише Четверта студія.

15 листопада 2022 року Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах під час саміту закликав світову спільноту досягнути «політичного нейтралітету» у питаннях спорту та відмовитись від практики усунення російських та білоруських спортсменів від участі у міжнародних спортивних змаганнях.

Така заява очільника Комітету викликала значний ажіотаж, адже наприкінці вересня виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету продовжив свої ж рекомендації щодо відсторонення представників росії та білорусі.

Варто зазначити, що станом на сьогодні проти спортсменів та спортивних функціонерів держав-агресорів вже введено понад 130 санкції на участь у міжнародних спортивних змаганнях, свої санкції ввели понад 100 міжнародних спортивних федерацій та асоціацій.

Ізольовані від усього цивілізованого світу росія та білорусь пропагандою, підкупами та іншим чином шукають можливості для послаблення світового тиску, в тому числі намагаючись довести, що спорт – поза політикою. Однак події в Україні вкотре спростували цю тезу.

Невибіркові атаки на житлові райони та цивільну інфраструктуру, в результаті чого загинули тисячі людей, викрадення, сексуальне насильство, катування та інші звірства – лише фрагмент нещодавно прийнятої Європейським парламентом резолюції, якою росію було визнано державою-спонсором тероризму. Чи може держава – спонсор тероризму брати участь у міжнародних спортивних змаганнях?

Тому ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Міністерство молоді та спорту України, спортивні федерації та асоціації активізувати просвітницьку роботу щодо недопущення представників країн-агресорів до участі у міжнародних спортивних змаганнях», – йдеться в тексті документа.

Коментарі

Позначки: