Львівська національна філармонія запрошує почути одну з найпопулярніших опер всіх часів

Новини 30 Жовтня, 2023 116

у концертному виконанні кращих колективів та солістів філармонії

31 жовтня о 18:30 на слухачів чекатиме унікальна інтерпретація легендарної “Кармен” Жоржа Бізе, яку слухачам представить один з провідних сучасних оркестрів – Академічний симфонічний оркестр Львівської національної філармонії, Львівський камерний хор “Gloriа” та солісти – знані львівські оперні виконавці: Анна Шумаріна, Лілія Нікітчук, Роман Трохимук та Володимир Шинкаренко. Шедевр французького композитора прозвучить під орудою Володимира Сивохіпа.

Під час репетицій нам вдалось поспілкуватись з солісткою – меццо-сопрано Лілією Нікітчук, яку слухачі побачать в образі самої Кармен. Співачка поділилась своїми враженнями від роботи над оперою.

“Для мецо-сопрано Кармен є однією з найбільш омріяних та знакових ролей. Ця опера про молоду циганку, яка вільна у своїх вподобаннях, у своєму житті та, найголовніше, у своєму коханні. Події опери розгортаються на початку ХІХ ст. і тогочасному суспільству важко було собі уявити героїню опери жінку не з бомонду, а саме контрабандистку з Севільї. Часи змінилися, ми стали інакшими й тому персонаж Кармен продовжує бути актуальним. Тепер вона нам не здається ретроградною, а постає сучасною жінкою з впевненим баченням себе в патріархальному суспільстві. 

Музична мова твору — вже шедевр перевірений часом. Усі потрібні мені, як виконавиці, нюанси вже були прописані в партитурі композитором. 

З особливого, наше виконання буде, як кажуть закордоном, “semi-stage performance”, тобто напівконцертне, але з акторською грою. Ми виконаємо дещо скорочений варіант – екстракт найпопулярніших номерів з опери, при тому не втрачаючи сюжетної лінії. 

Я щиро запрошую на цей концерт, запрошую почути геніальну музику в інтерпретації Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії та Камерного хору “Gloriа” під батутою Володимира Степановича Сивохіпа та, звісно ж, солістів. Це той сюжет і та музика, що вражають як давніх прихильників філармонійних концертів, так і непідготованих слухачів. Що не дивує, бо справжній шедевр світової Опери”, – Солістка Львівської національної філармонії та виконавиця партії “Кармен”, Лілія Нікітчук

Квитки на подію

Коментарі

Позначки: