Львівська національна філармонія продовжує працювати онлайн

Новини 13 Травня, 2020 413
Львівська національна філармонія. Фото: Сергій Горобець.

Львівська національна філармонія. Фото: Сергій Горобець.

Травневі вечори – це чудова нагода насолодитися онлайн-подіями від Львівської національної філармонії. Вже традиційно, з четверга по неділю, на офіційних ресурсах відбудуться трансляції концертів та архівних записів.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на прес-службу Львівської національної філармонії.

У цей тиждень філармонія запланувала ще більше подій наживо:

14 травня о 18 год запрошуємо на онлайн-концерт «Саєнко&Ткачик». Скрипалька Марія Ткачик та піаніст Данило Саєнко виконають твори Шуберта, Скрябіна і Брамса.

Соната для скрипки і фортепіано ля мінор Франца Шуберта входить до невеличкого циклу з трьох композицій (тв.137) та є другою за порядком. Це були перші спроби митця в такому жанрі. Композитор, на жаль, так і не почув їх у живому виконанні (видали їх лише у 1836 році). Через невеликі розмірами, іноді їх ще називають сонатинами. Твір, що прозвучить на концерті має надзвичайно красиві мелодії та випромінює тепло і світло.

Соната для скрипки і фортепіано Йоганнеса Брамса покаже іншу грань почуттів: у 4-частинній композиції втілились пристрасть, драматизм і ніжність.

Також у виконанні Данила Саєнка прозвучать 7 вибраних прелюдій з тв. 37 та тв.11. Це дуже цікавий зразок творчості композитора: кожна з прелюдій – унікальний і багатий світ.

Трансляцію можна буде переглянути за посиланням

У п’ятницю серію онлайн-концертів продовжить музичний перформанс «Визволення з плаского світу» для фортепіано та електроніки від Остапа Мануляка.

«“Визволення з плаского світу” – це маніфест солідарності з творчими людьми що відкидають різомність постійних мережувальних змін, віднаходять ґрунт під ногами і встають з колін, визволяючись із пастки “плаского світу” (Ґілена) і “життя в брехні” (Гавела). Матеріал перформансу будується на цеглинах-цитатах із улюблених творів модерністів та аванґардистів які є точкою опори для пілонів нової музичної конструкції», – розповів Остап Мануляк.

Трансляцію можна буде переглянути за посиланням

Коментарі

Позначки: