Львівська молодь навела порядок на Піскових озерах (ФОТО)

Новини 14 Червня, 2020 884

Фото: ФБ/Oleksiy Kovalyk

«Солідарна молодь» вирішила навести порядок на Піскових озерах: посадили 10 молодих дерев ,почистили територію від забруднення

У Львові молодь провела толоку у парку “Піскові озера”.

Як пише “Четверта студія”, на своїй сторінці у ФБ Oleksiy Kovalyk зазначив, що “найкращі вихідні -вихідні проведені з користю! «Солідарна молодь» вирішила навести порядок на Піскових озерах ! Посадили 10 молодих деревцят,почистили навколишню територію від забруднення. Дякую Команда! Дякую О.Синютка за приклад для молоді!”.

 

Як повідомлялося, львів’ян закликають долучитися до толоки на Піскових озерах.

Довідково. Піскові озера (до 1990-их — Алтайські Озера) — невеликий парк у Франківському районі міста Львова. Розташований при вулиці Гординських (між вулицями Коновальця, Рудницького і Генерала Чупринки), у престижній місцевості На Байках. Загальна площа 5,8 га, площа водного дзеркала — 1,8 га (2 озера). Основна функція парку — рекреаційна. Це місце відпочинку жителів мікрорайону з населенням близько 15 тисяч. Парк був облаштований у 1960-ті роки на місці зруйнованого ландшафту — колишніх кар’єрів з видобутку піску. Озера утворилися через просочування води на дно піщаної виїмки. В середині ХХ століття на місці парку було сміттєзвалище. У радянський період озера називалися Алтайськими, під час перейменувань на початку 1990-х років були названі Пісковими. Основу насаджень парку становлять ясен звичайний та ясен американський, а також гостролистий клен та клен-явір. Інші породи дерев: клен ясенолістий, клен сріблястий, біла акація, каштан кінський, черешня, алича, кедри. В підліску та узліссях ростуть чагарники: бузина чорна та інші. У парку є спортивний і дитячий майданчики. Піскові озера згадані у пісні вокальної формації «Піккардійська терція» «Старенький трамвай».

 

Коментарі

Позначки: , , ,