Львівська міськрада заплатила за тести на 52% більше, аніж поляки, – експерт

Новини 27 Листопада, 2020 450

Фото: ЛМР

Львівська міськрада заплатила за тести на 52% більше, аніж поляки.

Як пише «Четверта студія», про це написав на своїй сторінці у ФБ польський активіст Томаш Барт коментуючи, що «останнім часом має місце суперечка між Олегом Синюткою та Олександрою Губицькою з “Наші гроші”, про ціну покупки тестів на COVID- 19, через ЛМР».

Як зазначає Барт, пан Синютка каже, що Управління охорони здоров’я Львівської міської ради переплатило за тести, купуючи їх по 240 грн./1шт. Стверджує, що на ринку можна купити схожі за 170 грн./1 шт.

Пані Губицька провела “слідство”, в якому виявила, що тести, закуплені ЛМР, варті своєї ціни, бо це цілком інші тести, ніж рекомендовані через Синютку.

Випадково однак, в Польщі закуплено останнім часом ідентичні тести

“Abbott – Panbio COVID- 19 Antigen (Ag) Rapid Теst Device” , які закупила ЛМР. Тільки, що в Польщі заплачено за один тест 21 злотий, що по перерахунку 158 гривень.

Виявляється, що ЛМР заплатила за ідентичні тести аж на 52% більше ніж польське МЗ. Такої великої різниці в ціні, не виправдовує навіть величина замовлення. Тести Abbot-Panbio можна придбати зараз у Світі в ціні 5$/1шт»,- пише Барт.

Він також резюмує, що «ну але, мабуть у Львові живуть лише багаті люди».

Останнім часом має місце суперечка між Oleg Synyutka і Oleksandra Gubytska з “Наші гроші”, про ціну покупки тестів на…

Опубликовано Tomasz Baart Четверг, 26 ноября 2020 г.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,