Львівська міськрада виділила 2,2 млн грн Буську і Стрию за львівське сміття

Новини 26 Лютого, 2021 294

Фото: Варіанти

Сьогодні, 26 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив рішення про надання субвенції місцевим бюджетам.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Буський медіа-портал», зокрема, з бюджету Львова виділять 2 233 790 грн за прийом твердих побутових відходів зі Львова, відповідно до Меморандуму про співпрацю між Львівською міською радою та міською радою Буська і Стрия.

Відтак, Стрийська міськрада отримає 1 млн. 283  тис.465 грн, а Буська – 950 тис. 325 грн.

Ці кошти міста отримають як субвенцію на соціально-економічний розвиток території.

Нагадаємо, у грудні 2020 року Стрий і Буськ отримали 1,7 млн грн за львівське сміття, у вересні – 1,2 млн грн, у жовтні – 1,3 млн грн, у листопаді – 1,1 млн грн, а на початку вересня 2019 року мерія Львова також виділила 1,4 млн грн місту Старокостянтинів у Хмельницькій області.

Зазначимо, з 1 липня 2019 року повноваження з вивозу твердих побутових відходів повернулись від Львівської ОДА до міської ради Львова. Також у Львові планують розробити сайт про стан вивезення сміття зі Львова.

Додамо, у травні цього року правоохоронці влаштували обшуки у Львівській міськраді та компаніях-перевізниках, яких запідозрили у завищенні витрат на вивезення сміття зі Львова. Тоді ж львівські депутати ініціювали створення слідчої комісії, яка розслідуватиме розкрадання коштів з бюджету Львова, виділених на вивезення сміття з міста.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,