Львівська міськрада утворила комісію для проведення оцінки придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів

Новини 11 Березня, 2021 147

Львівська міськрада утворила комісію для проведення оцінки придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів

Депутат ЛМР Сергій Івах звернув увагу новоствореній комісії на те, що у Львівської обласної ради є порожні приміщення, які теж можна використати

На пленарному засіданні Львівської міської ради 52 депутати проголосували за утворення комісії для проведення оцінки придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів та затвердили її склад.

Про це пише Четверта студія з посиланням на депутатський портал Львівської міськради.

До складу комісії увійшли: Андрій Москаленко – голова комісії, перший заступник міського голови – заступник міського голови з економічного розвитку, голова комісії; Наталія Іванченко-Тімко – в. о. генерального директора державної установи «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України»; Валерій Веремчук – депутат Львівської міської ради, голова постійної комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради; представники управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики ЛМР, департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР, комунального некомерційного підприємства «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова», комунального некомерційного підприємства «8-ма міська клінічна лікарня м. Львова».

Рада доручила комісії провести оцінку придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів та/або перепрофілювання денних стаціонарів до роботи в цілодобовому режимі для лікування пацієнтів з соматичною патологією.

Відтак комісія обстежуватиме приміщення за такими адресами:

  • вул. Гетьмана І. Мазепи, 25 (поліклінічне відділення № 2 КНП «1-а міська клінічна лікарня ім. Князя Лева»);
  • вул. В. Навроцького, 23 (амбулаторія сімейної медицини № 4 КНП «4-а міська поліклініка м. Львова»);
  • вул. Я. Стецька, 3 (КНП «4-а міська клінічна лікарня м. Львова»);
  • вул. В. Симоненка, 2 (КНП «2-а міська поліклініка м. Львова»);
  • просп. Червоної Калини, 68 (КНП «4-а міська поліклініка м. Львова»);
  • вул. Медової Печери, 1 (КНП «6-а міська поліклініка м. Львова»);
  • вул. І. Виговського, 32 (КНП «5-а міська поліклініка м. Львова»);

Як зазначається в ухвалі: «У разі встановлення придатності будівель для розміщення тимчасових шпиталів уповноважити управління охорони здоров’я департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради прийняти рішення щодо:

створення тимчасових шпиталів як структурних підрозділів відповідних закладів охорони здоров’я;

управління тимчасовими шпиталями;

спільно з керівниками відповідних закладів охорони здоров’я розробити та подати на затвердження ЛМР кошториси витрат на облаштування та функціонування тимчасових шпиталів».

Такі шпиталі припиняють свою діяльність у 30-денний термін після завершення карантину, – повідомила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич. «Це питання розглянула і підтримала профільна комісія – зауважив голова комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради Валерій Веремчук. – Наша комісія зробить усі профільні кроки, аби наше місто було готове до різних варіантів розвитку сценаріїв».

Депутат ЛМР Сергій Івах звернув увагу новоствореній комісії на те, що у Львівської обласної ради є порожні приміщення, які теж можна використати.

Коментарі

Позначки: , ,