Львівська міськрада повинна брати на себе відповідальність за реалізацію соціальної складової при будівництві, – Різник

Новини 09 Лютого, 2023 219

Сьогодні під час комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради із колегами-депутатами вкотре заслухали мешканців Львова, які виступили проти будівництва багатоквартирних будинків поруч із їх помешканням.

Про це у Фейсбуці повідомив депутат Олексій Різник, пише Четверта студія.

“Люди пояснили, що існуючі дороги, які ведуть до будівельного майданчика – вузькі та не передбачені для руху великої кількості автомобілів. Разом з тим у проєкті забудовник не передбачив паркінгу. Ми всі знаємо, що часто через відсутність паркомісць люди залишають авто обабіч доріг. Це не лише ускладнює рух, але може заблокувати доїзд пожежників, у випадку загоряння. Чимало питань у людей виникає і до прокладання системи каналізування до майбутнього будівництва.

Хоча насправді цей забудовник не порушує жодних норм законодавства, але на жаль, такі конфліктні ситуації у Львові виникають часто, адже місто впродовж 10 років не контрольовано здійснює забудову всіх територій. За цей період у багатьох мешканців міста не вирішені питання щодо каналізування, ремонту прилеглих доріг, наявності шкіл чи садків та всієї соціальної інфраструктури.

Я наголошую, якщо місто готове давати дозволи, то воно повинне брати на себе відповідальність щодо реалізації всіх сукупних речей, які включаються у містобудівну документацію”, – наголосив Різник.

Коментарі

Позначки: ,