Львівська міська рада заявила, що на боротьбу з кригою відрядила сотні двірників (ФОТО)

Новини 10 Січня, 2020 466

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Разом з тим, у мерії повідомили про десятки травмованих людей на вулицях міста

У Львові за минулу добу, 9 січня, десятки людей отримали травми на слизьких хідниках та вулицях міста. У соцмережах опублікували велику кількість нарікань і скарг мешканців на роботу комунальних служб міста, які не забезпечили посипання та розчистку вулиць.

Як пише «Четверта студія», натомість у Львівській міській раді заявили, що  вночі та вранці 9 січня на вулицях міста працювали 1600 двірників та було використано піскосуміш та сіль для посипання.

Оприлюднену міською радою Львова офіційну статистику, що на вулицях міста  лише 9 січня, травмувалися 60 людей, у тій же мерії прокоментували так: «це зумовлено тим, що люди ще не готові і не адаптовані до обережного пересування у таку погоду».

І це ще наразі гості туристичного міста не повідомляють про свої враження від пересування вулицями міста, які перетворилися на суцільне крижане скло.

«У зв’язку з несприятливими погодними умовами, 9 січня вночі та зранку у місті працювало 1600 двірників. Для посипання вулиць було використано близько 400 м³ піскосуміші та 80 тонн солі. В нас дійсно були деякі проблемні ділянки. З цього приводу буде вжито заходи і винні у неналежному посипанні хідників понесуть відповідне покарання”, — пише «Гаряча лінія міста Львова» з посиланням на директора департаменту ЖКГ та інфраструктури Львівської міської ради Олександра Одинця.

Скриншот ФБ/Гаряча лінія міста Львова

 

У прес-службі Львівської міської ради, попри свої ж запевнення, що на вулицях міста працює багато двірників і все посипається, повідомили, що у травмпункти клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, 8-ї міської клінічної лікарні, 5-ї міської клінічної поліклініки та міської дитячої клінічної лікарні з травмами, отриманими на вулицях міста, звернулися:

з 21.00 год 8 січня до 9.00 год 9 січня — 27 осіб, з них 6 госпіталізовано;

з 09.00 год до 12.00 год 9 січня — 60 осіб, з них 12 госпіталізовано.

Разом за цей період (з 21.00 год 8 січня до 12.00 год 9 січня) з травмами звернулося 87 осіб (з них 18 — госпіталізовано).

«У період, коли починається ожеледиця, завжди у перші дні суттєво зростає кількість травмованих. Це зумовлено тим, що люди ще не готові і не адаптовані до обережного пересування у таку погоду», — зазначили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради.

Окремо інформації про травмованих людей, які приїхали до міста з туристичною метою, наразі немає.

Ось так городяни йшли вранці тротуарами міста. Фото: ФБ/Олександр Ваврищук

 

Ось так у Львівській міській раді звітують, що на вулицях працювали двірники. Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

Як повідомлялося, 9 січня у Львові сильна ожеледь. Лід вкрив тротуари, доріжки і вулиці. У сомережах городяни повідомляли про те, що комунальні служби не забезпечуть розчистку та посипання вулиць у всіх районах міста.

 

Коментарі

Позначки: , , ,