Львівська міська рада прийняла бюджет розвитку міста на 2021 рік

Новини 25 Березня, 2021 707
Львівська міська рада прийняла бюджет розвитку міста на 2021 рік

Львівська міська рада прийняла бюджет розвитку міста на 2021 рік

Сьогодні, 25 березня, на пленарному засіданні сесії Львівської міськради депутати 49 голосами проголосували проект бюджету розвитку Львова.

Про це розповіла депутатка ЛМР від фракції “Європейська Солідарність” Ольга Посипанко, пише “Четверта студія”.

“Постійна комісія фінансів та планування бюджету внесла ряд правок та пропозицій депутатського корпусу, які на жаль, не були враховані виконавчим комітетом. Однак ми збалансували проект бюджету.

Сьогодні всі депутати підтримали проект бюджету вже із врахуванням озвучених пропозицій бюджетної комісії.

Ми дякуємо усім причетним до формування та опрацювання бюджету.
Вважаємо за нашу спільну перемогу внесені до бюджету пропозиції фракції ЄС, які стосуються вирішення багатьох загальноміських та локальних проблем містян”, – розповіла Ольга Посипанко.

Нижче перелік правок до бюджету розвиток які підтримали депутати Ради:

Додали 30 млн.грн на районні адміністрації. Ці кошти будуть спрямовані на капітальні ремонти доріг та тротуарів, ремонт внутрішньобудинкових доріг, прибудинкових територій, дитячі майданчики, виконання програми доступності тощо.

На капітальні ремонти ремонти доріг приєднаних населених пунктів виділили 15 млн.грн., що насправді є мізером в порівнянні з потребою громад. Однак, це дозволить районним адміністраціям розпочати роботи по найпроблемніших ділянках.

Додаткові 5 млн.грн на капітальні ремонти житлового фонду ОСББ та ЖБК, та 3 млн грн. на ремонти та заміну ліфтів ОСББ та ЖБК;

3 млн.грн на програму придбання квартир дітям-сиротам та дітям, позбавленого батьківського піклування;

47 млн.грн. на Програму каналізування неканалізованих вулиць міста, вирішення локальних інженерних і екологічних проблем Скнилівського парку (колектор) та смт. Рудне (каналізаційна насосна станція), а також покриття заборгованості за виконані роботи по каналізуванню та водопостачанню;

Внесли пропозиції щодо капітальних ремонтів вулиць Ак.Кучера, Сорочинської, Яворницького, Розточчя, Нагірна, Брюховицької, Хвильового, Рудакі, Лінкольна, пр.Чорновола та інших, які депутати згодом погоджуватимуть у титульних списках по районах, а також алеї від вул.Хуторівки до вул.Вернадського та капітального ремонту мосту Омеляна Ковча на вул.Шевченка;

Додаткові 2 млн.грн на влаштування підйомників для осіб з інвалідністю.

Видатки на великі комунальні підприємства прийняті по розділах та обсягах:

▪️лізингові платежі та діючі кредитні зобов’язання міста- 407,5 млн.грн;

▪️ капітальні інвестиції у розвиток підприємств – 218,7 млн.грн., із нововведенням – усі планові розрахунки (ПКД на виконання робіт тощо) відтепер погоджуватиме бюджетна комісія;

▪️ часткове покриття витрат (збитків) – 246 млн.грн, з них передбачили суми видатків першочергово на виплату заробітних плат та оплату енергоносіїв (газ, електроенергія) найближчі 2-3 місяці, решту коштів залишили нерозподіленими. В подальшому кожне підприємство повинно надати детальний звіт про витрачені кошти, а депутати розглядатимуть фактичну потребу у наступних платежах з бюджету.

Пропозиція щодо придбання 100 автобусів підтримана у обсязі 50 млн.грн. за умови виключення варіантів придбання у країн-агресорів та тих, що підпали під міжнародні санкції.

“Переконані, що неповних 2 місяці на вивчення роботи ЛКП та системи наповнення їх статутних капіталів – занадто малий термін, а саме стільки часу ми опрацьовуємо увесь 3,7-мільярдний бюджет розвитку. Тому, робота по ЛКП буде продовжена і підхід до наповнення статутних капіталів буде змінений, як ми й декларували раніше”, – наголосила Ольга Посипанко.

Депутати також додали кошти на підтримку медичної галузі в умовах COVID-19, а саме: капітальні ремонти приміщень та придбання ліжок та обладнання для Лікарні ШМД на суму 14 млн.грн.

Нагадаємо, що 11 березня 2021 року Львівська міська рада затвердила бюджет розвитку у частині гуманітарного блоку.

Коментарі

Позначки: ,