Львівська мерія ухвалила рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб

Новини 25 Березня, 2022 194
Львівська мерія ухвалила рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб

Львівська мерія ухвалила рішення про будівництво тимчасового житла для вимушено переміщених осіб

Львівська міська рада ухвалила рішення, потрібне для будівництва тимчасового житла для вимушено переміщених українців. Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати. Кінцевого формату модульних будиночків ще немає. Управління архітектури ЛМР має зібрати пропозиції виробників.

Про це повідомляє Львівська міська рада, пише “Четверта студія”.

«Вічно спати на шкільних підлогах українці не можуть. Наші люди особливо у біді, після перенесених жахів, на таке не заслуговують. Тому, на останньому виконкомі Львівської міськради ухвалили рішення, потрібні для будівництва тимчасового житла. Зокрема визначили певні параметри й вимоги. Це будуть модульні будинки, які можна швидко встановити, а потім швидко розібрати.

Відразу зазначу, що це тимчасове житло, але попри це, воно мусить відповідати певним вимогам. Наприклад, на одну людину має припадати не менше як 6 квадратних метрів площі. Також має бути санвузол та кухня (відокремлені чи спарені).

Наразі мова будівництво житла для близько 20 тис. вимушених переселенців у Львові.

Кінцевого формату модульних будиночків нема. Управління архітектури має зібрати пропозиції виробників. Також закликаємо архітекторів подавати свої пропозиції. В підсумку місто обере найкращі типові варіанти для міста Львова. Ідеально було би залучити місцевих виробників», – повідомив Любомир Зубач.

За його словами, щодо ділянок, де можна було б розташувати такі тимчасові містечка, зараз серед імовірних варіантів – ділянка на 12 га на вул. Величковського в Рясному, 2 га на Тракті Глинянському, а також 8 га у Дублянах.

«Рішення щодо земельних ділянок під таке житло не остаточні. Пошук можливих варіантів триває.

Очевидно, такий проект вартісний, а тому у плані фінансування це мало би бути окремою держпрограмою. Найкращий же варіант, звичайно, щоб облаштування такого житла профінансували міжнародні гуманітарні організації», – додав Любомир Зубач, заступник міського голови Львова з містобудування .

 

Коментарі

Позначки: ,