Львівська філармонія запрошує на події 20 листопада

Новини 17 Листопада, 2020 241

Поетика ночі у творчості грузинського композитора Гії Канчелі та метафоричні образи картин Валерія Денисенка: 20 листопада у Львівській національній філармонії імені М. Скорика відбудеться дві цікаві події.

О 17:30 у Фоє Концертного залу Людкевича на гостей очікує відкриття виставки художніх робіт львівського митця Валерія Денисенка. Метафоричні образи цього художника, поета, письменника ніколи не переживаються як проста реальність, вони є його мовчазною чуттєвою присутністю-розмовою. Тому картини митця – це своєрідні хеппенінги, тобто співпадіння баченого з уявним, це світ у голові митця і світ, що запрошує глядача до гри мистецтва і реальності, запрошує подумати: «Я дихаю! Я живу! Я радію!»
Виставка триватиме до 5 січня.

О 19:00 у Концертному залі Людкевича відбудеться подія «Нічні молитви». Струнний квартет у складі – Микола Гав’юк (скрипка), Петро Тітяєв (скрипка), Вадим Педорич (альт), Денис Литвиненко (віолончель), – виконає твори відомого галицького композитора Василя Барвінського, австрійського романтика Франца Шуберта та одного з найвідоміших грузинських композиторів Гії Канчелі – автора музики до понад 40 кінофільмів (серед яких, всім відомі радянські – «Кін-дза-дза» і «Міміно») та десятків хорових, оркестрових творів та невеликих мініатюр.

Саме композиція Гії Канчелі «Нічні молитви» і дала назву події. Для візуалізації події використана чудова робота українського художника Архипа Куїнджі «Дар’яльська ущелина. Місячна ніч» (1890-1895).

Події відбудуться із дотриманням карантинних обмежень.

Квитки можна придбати у касі філармонії. Також відбудеться трансляція події «Нічні молитви». Її можна буде переглянути за посиланням.

Познайомитися із іншими подіями Львівської національної філармонії імені М. Скорика можна за посиланням.

Коментарі

Позначки: