Львівська дизайнерка під час економічного форуму у Давосі представить свою колекцію (ФОТО)

Новини 23 Січня, 2020 971

Фото: ukrainianpeople.us

Модне шоу відбудеться в Українському Домі у Давосі

23 січня 2020 року відома українська дизайнерка Оксана Караванська представить свою колекцію UkrainianHauteCouture під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі. Модне шоу відбудеться в Українському Домі у Давосі.  

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Ukrainianpeople, під темою «Україна: творчість, інновації, можливості» Український Дім у Давосі презентує найкращі досягнення нашої країни. Це центр спілкування та гостинності з низкою глобальних панелей та презентацій. Тут проводяться дискусії про глобальні виклики, які формують наше майбутнє, та можливості, які пропонує Україна. Тут демонструється різноманітність нації з тисячолітньою історією. Тут передається позитивна енергетика нової України нового покоління. Цьогоріч одним із заходів в Українському Домі стане модне шоу від Оксани Караванської. Українська колекція Haute Couture 2020 натхненна силою та містикою гір. Ця колекція поєднує в собі давню гуцульську музику та сучасну графіку, новітні технології з авторськими орнаментами, міксує глибокі історичні та культурні сенси.

Оксана Караванська – одна із найкреативніших дизайнерів України. Її стиль унікальний, він ілюструє поєднання наших традицій із елементами сучасного дизайну. Оксана, в основному, створює ексклюзивні речі от-кутюр з унікальним креативним кроєм. В основі стилю Оксани Караванської лежить українське коріння, що перегукується у її колекціях як непередбачуване поєднання старовинних вишивок з найновішими тканинами та сучасними деталями ручної роботи.

П’ять років тому Оксана Караванська заснувала VyshyvankaCouture– як цілком ексклюзивну річ у єдиному екземплярі, як спосіб повернути в життя старовинний український традиційний костюм – шляхом переосмислення та відтворення його як сучасного, модного і такого, який є поза часом. Згодом ця лінія переросла в Український Haute Couture, що має на меті просування іміджу України у світі. Відтак презентації колекцій Караванської відбулись уже у Нью-Йорку, США (Національний мистецький клуб, 2014 р.) – за підтримки Посла ООН, а також у Парижі та Санлісі, Франція (2016 р.) – серед заходів зі збору коштів для Українського католицького університету, а окрім того, на Київському форумі з безпеки 2017 року.   

Довідково. Оксана Караванська (нар. 16 квітня 1966, Львів) — українська модельєрка. Випускниця Львівської академії мистецтв 1996 року.
1996 — фіналіст конкурсу Alta-Moda (голова журі П’єр Карден).
1997 — відкрила авторський бутік «Оксана Караванська», перший в Україні. Державні органи не хотіли реєструвати фірму з такою назвою, але Караванська довела, що фірма, яка носить ім’я дизайнера, — це світова практика і має право на життя і в Україні.
Оксані Караванської належить ідея створення першого Театру Мод у Львові, який успішно гастролював Україною та за її межами. Оксана Караванська є постійним учасником українських тижнів моди, має бутики і ательє у Львові, Києві (до 2009 року), Одесі, шоу-рум бренду Караванської діє в Нью-Йорку. Під брендом «Караванська» випускається жіночий одяг та аксесуари до них.

Коментарі

Позначки: ,