Львівська борчиня Алла Черкасова здобула олімпійську «бронзу» (ВІДЕО)

Новини 03 Серпня, 2021 370
Львівська борчиня Алла Черкасова здобула олімпійську «бронзу»

Львівська борчиня Алла Черкасова здобула олімпійську «бронзу»

Українська борчиня Алла Черкасова 3 серпня здобула «бронзу» на Олімпійських іграх у Токіо з греко-римської боротьби (до 68 кг).

Про це повідомляє Громадське, пише “Четверта студія”.

У поєдинку вона здолала японку Сару Досьо — чемпіонку Олімпійських ігор 2016 року, чемпіонку світу 2017 року, призерку чемпіонатів світу 2013-го (бронза), 2014-го (срібло), 2015-го (бронза), чотириразову чемпіонку Азії.

Перемогу над Досьо українка здобула вже наприкінці першого періоду. Черкасовій вдалося піти в атаку та втримати суперницю.

Раніше 3 серпня українці Жан Беленюк (вага до 87 кг) та Парвіз Насібов (вага до 67 кг) пройшли до фіналу Олімпійських ігор у Токіо з греко-римської боротьби. А українська борчиня Ірина Коляденко не пройшла у фінал змагань, але позмагається за «бронзу».

Хто така Алла Черкасова?

32-річна представниця України у жіночій боротьбі виступає за Львівську область. На Олімпіаду-2020 Черкасова потрапила за вибором тренерського штабу збірної України з боротьби. Ліцензію у вазі до 68 кг для України здобула саме вона за підсумками чемпіонату світу 2019 року.

Алла Черкасова — 2-разова призерка чемпіонатів світу та 5-разова призерка Євро у жіночій боротьбі. Найвищі результати — це «золото» чемпіонату світу-2018 та Євро у 2019 році.

Які успіхи України?

Тепер в активі української збірної сім олімпійських нагород, шість із яких — «бронзові». «Бронзу», крім Черкасової, здобули Михайло Романчук — у плаванні (на дистанції 800 метрів вільним стилем), Дар’я Білодід у дзюдо, Ігор Рейзлін — у фехтуванні, Олена Костевич та Олег Омельчук — у командній стрільбі та Еліна Світоліна — у тенісі. Першу для України срібну медаль здобув Михайло Романчук (на дистанції 1500 метрів вільним стилем).

Коментарі

Позначки: ,