​​Львівська агломерація може стати першою, яку створять в Україні

Новини 19 Листопада, 2022 146

​​Львівська агломерація може стати першою, яку створять в Україні

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Її утворять 17 територіальних громад. Це можливість реалізовувати інвестиційні та інфраструктурні проєкти, вирішувати спільні проблеми, покращувати якість надання послуг місцевим жителям, створювати робочі місця, забезпечувати транспортне сполучення. Це також великі можливості для відбудови після нашої перемоги. 

Сьогодні відбулось установче засідання Керівного комітету з формування Стратегії розвитку Львівської агломерації. За участі заступника міністра розвитку громад і територій України В’ячеслава Негоди, керівника департаменту демократії та врегулювання Генерального секретаріату Ради Європи Даніеля Попеску, членів керівного комітету з розробки стратегії та робочих груп з її розробки, представників Ради Європи та голів територіальних громад узгодили формат та алгоритм роботи з напрацювання Стратегії розвитку Львівської агломерації на період до 2027 року та план заходів з її реалізації на 2023-2025 роки.

Уже зараз маємо думати про відновлення України. Уряд надаватиме перевагу фінансуванню проєктів, які матимуть значення не лише для однієї громади, а як мінімум для субрегіону. Тому так важливо, щоб ми перші розробили і запропонували Уряду стратегію розвитку агломераційного субрегіону.

Гадаю, потрібно зосередитись на таких питаннях: децентралізація енергосистеми, екологія, безпечне середовище, розвиток зеленої енергетики, нових технологій та освіти.

Львівська ОВА готова виступити посередником, підсилити та лобіювати необхідні рішення на рівні Уряду щодо проєктів розвитку агломерації. 

Сьогодні узгодили подальші кроки у напрацюванні Стратегії. Продовжуємо роботу!

Коментарі

Позначки: