Львівщину відвідав мер Талліна

Новини 10 Листопада, 2023 86

Дякуємо Естонській Республіці за всю підтримку, яку ви надаєте Україні, особливо у військовій сфері. З такими надійними соратниками переможемо та втілимо важливі проєкти

​​З візитом на Львівщині перебуває мер Таллінна Міхаїл Килварт.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Важливе зі зустрічі:

Обговорили можливості для співпраці між Львівщиною та Таллінном, зокрема розглянули проєкти в галузі освіти та культури.

Також пан Килварт поцікавився викликами, з якими зіштовхнулась Львівщина від початку повномасштабної війни, та шляхи їхнього подолання. Розповів про те, як наша область у піковий період прийняла близько 600 тисяч людей, які були вимушені покидати домівки через воєнні дії росії. Станом на зараз на Львівщині офіційно зареєстровано як ВПО понад 230 тисяч осіб. Для тих людей, які не мають куди повертатись або це робити небезпечно, в межах обласної програми реалізації пріоритетних інфраструктурних проєктів ремонтують гуртожитки та приміщення, які не використовуються. Таким чином уже вдалось створити понад 3 тисячі місць для проживання. Серед найбільш вразливих категорій населення, які евакуювались в нашу область, є діти-сироти, люди старшого віку й особи з інвалідністю. В цьому напряму у Львівській області розвиваємо мережу центрів підтриманого проживання та створення дитячих будинків сімейного типу. Мер Таллінна запевнив, що Естонія стоятиме з нами до звільнення усіх тимчасово окупованих українських територій.

Дякуємо Естонській Республіці за всю підтримку, яку ви надаєте Україні, особливо у військовій сфері. З такими надійними соратниками переможемо та втілимо важливі проєкти.

Коментарі

Позначки: