Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Новини 23 Березня, 2023 226

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Ірина Гримак та Олександр Сич обговорили у Львові майбутній розвиток областей

Сьогодні, 23 березня, Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич. Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та очільник обласної ради Прикарпаття обговорили майбутній розвиток областей.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

У Львівській обласній раді Олександр Сич презентував власний творчий доробок – двотомне друковане видання. Книга присвячена одному з ідеологів і співзасновників Організації українських націоналістів, автору Декалога українського націоналіста Степану Ленкавському.

«Ще у 1998 році друзі-пластуни попросили допомогти написати життєпис Степана Ленкавського, щоб зареєструвати курінь його імені. Я почав шукати інформацію і усвідомив, що її дуже обмаль. Така відома людина, яка написала Декалог ОУН, і ці заповіді українського націоналіста знав кожен пересічний патріот, але не знав хто його написав. З того часу я вирішив і працюю над тим, щоб повернути Ленкавського в українську історію, а його твори в українську науку», – зазначив Олександр Сич.

На Личаківському кладовищі у Львові голови обласних рад вшанували пам’ять воїнів російсько-української війни.

Також Ірина Гримак та Олександр Сич ознайомилися з експозиціями музеїв Дім Франка та Державний меморіальний музей Михайла Грушевського у Львові.

«Наші музеї працюють попри війну і необхідність переховувати цінні експонати. Організовують театралізовані екскурсії, виставки сучасних художників, запрошують на лекції і майстер-класи, видають наукову літературу. У свою роботу музейники вкладають душу і любов. І це дає чудовий результат. Мій колега, голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич за фахом історик, автор нарисів та досліджень на тему героїчного минулого України, націоналізму та сучасної політики. Тому у Львові йому було цікаво відвідати місця, пов’язані з життям і творчістю видатних українців Франка і Грушевського, які мали визначальний вплив на формування світогляду українців», – зазначила Ірина Гримак.

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Львівщину відвідав голова Івано-Франківської обласної ради

Коментарі

Позначки: , , ,