Львівщину відвідала Посол Канади

Новини 04 Листопада, 2023 91

На Львівщині офіційно зареєстровані як ВПО 230 тисяч осіб. Реальна цифра – значно більша

​​Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Наталка Цмоць вперше після призначення перебуває з візитом на Львівщині.

Про це повідомив начальник ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Під час нашої зустрічі обговорили можливі напрями для співпраці: 

▫️Допомога вимушено переміщеним на Львівщину особам та вразливим категоріям населення.

Станом на зараз у нашій області офіційно зареєстровані як ВПО 230 тисяч осіб. Реальна цифра – значно більша.

Щоб комплексно надавати гуманітарну, соціальну, фінансову, юридичну та психологічну допомогу, у кожному районі діють офіси координаційного центру підтримки цивільного населення при Львівській ОВА. Усі послуги надають безкоштовно українські та іноземні благодійні організації. Оскільки запит на допомогу продовжує зростати, ми шукаємо нових партнерів.

▫️Підтримка у створенні мережі центрів підтриманого проживання й дитячих будинків сімейного типу. Зараз на Львівщині проживають понад 31 тисяча людей старшого віку, які зареєструвалися як ВПО. Більше ніж 10 тисяч осіб з інвалідністю знайшли прихисток в області. Люди старшого віку та з інвалідністю продовжують евакуйовуватися у нашу область, маємо подбати, щоб вони жили у гідних умовах.

▫️Обмін досвідом між медичними спеціалістами України та Канади, налагодження контактів з канадськими медзакладами. Пріоритет – реабілітація та лікування постраждалих внаслідок воєнних дій росії українських військових та цивільних. Також запрошуємо до співпраці на базі Superhumans та з іншими центрами, які працюють на Львівщині.

Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні запевнила, що буде робити усе можливе задля надання нашій державі допомоги. Йдеться про допомогу у військовому та гуманітарному плані, а також про залучення канадських підприємців та донорів для співпраці на Львівщині.

Коментарі

Позначки: , ,